Preşedintele Senatului şi un multimilionar au pus ţara la cale în ajunul campaniei pentru Primărie! Au bătut palma de Ziua Femeii?

Publicat: 09/03/2016 | 23:21

Călin Popescu Tăriceanu, Preşedintele Senatului şi totodată numărul 2 în Stat, a luat cina de Ziua Femeii la cel mai scump (şi bun aş adăuga) restaurant din România, Isoletta din Herăstrău, la invitaţia proprietarului localului, Dan Ioan Gheorghiu.

Cu toate că este căsătorit nu demult, şeful Senatului a preferat de 8 martie compania unui bărbat. “Normal, nu v-am spus eu că e ciudat că poartă cravată roz?”, ar răspunde, cu siguranţă Gigi Becali, care a comentat paleta coloristică vestimentară a domnului Tăriceanu. Domnul Gheorghiu (pe care Google-ul il pomeneste cu titlurile de „profesor doctor inginer„), la fel căsătorit cu o doamnă mult mai tânără, l-a preferat la rândul său pe şeful Senatului. Ce a fost atât de important de discutat la acea masă?

Ce s-a pus la cale la Isoletta

Sursele politice au dezvăluit CANCAN.ro că întâlnirea celor doi ar fi putut fi despre un subiect de maxim interes pentru bucureşteni: candidatura şi finanţarea campaniei la Primăria Capitalei a şefului ALDE. Finanţare care se ridică undeva pe la aproximativ 1 milion de euro.

Acesta nu este hotărât, însă dacă ar fi, PSD l-ar sprijini, ceea ce ar însemna că ar beneficia de voturi atât din partea liberalilor, fiind un notoriu liberal, cât şi din partea PSD-ului, al cărui public “îl place”. Totodată decizia lui Tăriceanu îl ţine pe hold şi pe fostul Preşedinte Băsescu, care nu s-ar băga în cursa pentru Capitală cu un oponent ca Tăriceanu, sau dacă s-ar băga, ar face-o cu inima strânsă şi neavând de ales.

Şeful Senatului şi milionarul Gheorghiu au pus la punct planul, în linişte, fără soţii chiar dacă era Ziua Femeii
Şeful Senatului şi milionarul Gheorghiu au pus la punct planul, în linişte, fără soţii chiar dacă era Ziua Femeii

Problema finanţării campaniei electorale nu este simplă, în actualele condiţii în care procurorii DNA sunt peste tot, fiind nevoie de sume mari, cash, oameni foarte discreţi şi serioşi. Evident vorbim de o finanţare ilegală, căci limita legală este cu mult, cu foarte mult chiar sub nivelul costului unei astfel de operaţiuni. În acest profil de om serios şi discret se încadrează milionarul Dan Ioan Gheorghiu, care este un obişnuit al jocurilor politice de culise la cel mai înalt nivel.
Cei doi meseni sunt prieteni apropiaţi, petrecându-şi concediul din august 2015 pe Riviera Italiei, alături de faimosul Dan Ioan Popescu, ministrul celebru din Cabinetul Adrian Năstase, potrivit comisarul.ro

______________

CITEŞTE ŞI:

Gentilomul e gentilom până la capăt: Călin Popescu Tăriceanu îi deschide portiera soţiei!

Paparazzii CANCAN.ro au fost martori la intreaga scena. Agitatie ca-n filme la un pranz intre seful Senatului si un turc!

______________

Milionarul Gheorghiu s-a învârtit numai în cercuri politice de vârf: a fost consilierul fostului ministru Dan Ioan Popescu, al lui Adriean Videanu şi al lui Victor Ponta
Milionarul Gheorghiu s-a învârtit numai în cercuri politice de vârf: a fost consilierul fostului ministru Dan Ioan Popescu, al lui Adriean Videanu şi al lui Victor Ponta

Cine este milionarul “Isoletta” / ISPE / ROMELECTRO

Dan Gheorghiu este proprietarul istoricului Institut de Studii şi Proiectări Energetice, fondat la 1949 şi privatizat după Revoluţie. La acest institut a lucrat şi Ion Iliescu în anii ’80. Acesta mai este acţionar şi la Romelectro, o societate care se ocupa de comerţ exterior pe vremuri. Cunoscut ca un bun profesionist în domeniul energetic, Gheorghiu a fost consilier al lui Dan Ioan Popescu, Adriean Videanu iar în 2012 a devenit consilier al Premierului Victor Ponta pe probleme energetice, evident, cu care se cunoaşte bine fiind vecini de palier. Firmele acestuia fac afaceri la nivel foarte mare: în ultimii ani, potrivit presei, au câştigat contracte de – 78 milioane de euro pentru retehnologizarea centralei de la Stejaru, 30 de milioane de euro cea de la Bradu şi alte zeci de milioane de euro şi lei, singuri sau în asocieri de la diferite instituţii de Stat.

Radu Constantin Florian
 

Citește și...