Primarul Dan Tudorache: „Timp de patru ani proiecte utile și bune pentru oameni au fost respinse de consilierii USR și PNL”

Publicat: 07/07/2020 | 15:07
Primarul Dan Tudorache: „Timp de patru ani proiecte utile și bune pentru oameni au fost respinse de consilierii USR și PNL”

Situația unui primar care are un Consiliu local neînțelegător este nefericită și pentru locuitorii din zona respectivă, victime ale luptei politice dintre partide. Un caz elocvent este Sectorul 1. Primarul Dan Tudorache, PSD, nu a putut trece prin Consiliu decât jumătate din proiectele pe care le-a propus. Consilierii USR și PNL s-au opus constant.

Citește și: Dan Tudorache, declarații despre construcția Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”: “Avem 55 de milioane de euro economisiți”. Când va fi inaugurat

Ziariștii de la Exprespress au făcut o analiză a proiectelor din domeniul educației, sănătății, mediului sau asistenței sociale care au fost tergiversate sau blocate pe bandă rulantă de consilierii locali ai opoziției în detrimentul intereselor comunității, scrie Qmagazine.ro

„Încă de la începutul mandatului am făcut un apel la toți consilierii locali să lase politica la ușa primăriei și să facem împreună administrație pentru cetățeni. Din păcate, consilierii locali ai USR și PNL au ales calea confruntării politice blocând practic activitatea primăriei.

Multe respingeri din partea consiliului

„Rolul Consiliului Local este să amendeze, atunci când este cazul, proiectele executivului, aducând astfel un plus de valoare acestora. Însă ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în Sectorul 1 a fost o tergiversare permanentă sau respingerea de-a valma de către consilierii opoziției a unor proiecte utile și bune pentru oameni, fără să țină cont de interesele și nevoiele celor care i-au votat”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

„Împreună cu echipa mea, am încercat să vin în Consiliu cu propuneri de hotărâri importante pentru dezvoltarea comunității sau pentru rezolvarea unor probleme punctuale.

Nu rata: COVID-19. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Corectăm la nivel local o neglijență din ordonanțele militare”

Din păcate, de cele mai multe ori, fără a oferi explicații sau motive pertinente, consilierii USR au ales să respingă total, deși am introdus de mai multe ori același proiect pe ordinea de zi, sau au tergiversat adoptarea lor folosind diferite tertipuri. Dacă propunerile noastre nu erau bune, mi s-ar fi părut normal să vină cu propriile inițiative sau să încerce să le îmbunătățească pe ale nostre.

Însă, în cei patru ani, consilierii USR nu au avut nici măcar 10% propuneri de proiecte de hotărâri. Am avut un consiliu greu în care consilierii opoziției au ales să distrugă și nu să contruiască”, a mai precizat Primarul Tudorache.