Principesa Margareta, obligată să părăsească Palatul Elisabeta, după moartea Regelui Mihai! Are la dispoziţie 60 de zile

Publicat: 19/12/2017 | 09:24
Principesa Margareta, obligată să părăsească Palatul Elisabeta, după moartea Regelui Mihai! Are la dispoziţie 60 de zile
După moartea regelui Mihai, Casa Regală a României are la dispoziţie 60 de zile să elibereze Palatul Elisabeta din Bucureşti, reşedinţa oficială a familie. A fost oferit drept locuinţă permanentă Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat.
 

Beneficiile Casei Regale a României proveneau din calitatea de fost conducător al statului român al Regelui Mihai., Ele au fost oferite de stat conform Legii 406/10.07/2001 (Legea privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român), care prevede la art. 2: „Folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabient de lucru, încadrat cu un post de consilier şi fost secretar de stat. O indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% cu indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu”. Articolul 4(3) prevede însă ca: „Membrii de familie ai titularului beneficiază de dreptul de folosinţă gratuită, potrivit art. 2), numai pe durata vieţii titularului şi vor elibera locuinţa în terme de 60 de zile”.

Astfel, Principesa Margareta şi ceilalţi membrii ai familiei regale au la dispoziţie două luni pentru a părăsi definitiv Palatul Elisabeta din Bucureşti.

 

Citește și...