Printul Harry va intra in posesia mostenirii lasate de mama sa, printesa Diana! Suma este COLOSALA!

Publicat: 01/09/2014 | 17:08
Printul Harry va intra in posesia mostenirii lasate de mama sa, printesa Diana! Suma este COLOSALA!

Printul Harry al Marii Britanii va intra in posesia mostenirii de 10 milioane de lire sterline (12,6 milioane de euro) lasata de mama sa, printesa Diana, pe 15 septembrie, cand va implini varsta de 30 de ani.

Mostenirea de 10 milioane de lire sterline prevazuta in testamentul printesei Diana este egala cu cea lasata fratelui sau mai mare, printul William, care a intrat in posesia banilor in 2012.

Tabloidul britanic Daily Mail estimeaza insa ca Harry va primi bani mai multi decat fratele sau, avand in vedere dobanzile acumulate in ultimii doi ani.

harry

Banii provin dintr-un fond lasat celor doi printi prin testamentul redactat de Diana in 1993. Documentul original prevedea ca transferul averii sa aiba loc cand fiecare dintre copii va implini 25 de ani, dar detaliile mostenirii au fost schimbate printr-un ordin judecatoresc in decembrie 1997, la trei luni dupa moartea printesei Diana.

Mama celor doi printi stipulase in testament ca banii sa fie impartiti in mod egal intre fiii sai.
Fiul cel mare, William, isi va mari insa averea cand va deveni print de Wales, moment in care va primi Ducatul de Cornwall. William va deveni print de Wales, titlu detinut in prezent de tatal sau, cand printul Charles va deveni rege ale Marii Britanii.
Printul Harry va implini 30 de ani pe 15 septembrie, iar veniturile sale anuale se ridica in prezent la aproape 38.000 de lire sterline, bani castigati din functia sa de capitan in armata. Printul locuieste foarte aproape de casa in care a copilarit, la Nottingham Cottage, vizavi de fratele sau.

harry

In afara banilor care ii vor intra in cont la implinirea varstei de 30 de ani, Harry va mosteni celebra rochie de mireasa a mamei sale, aflata in prezent in posesia fratelui printesei Diana, lordul Charles Spencer, dar si o serie de alte obiecte care i-au apartinut printesei.
Diana, mama printilor William si Harry, s-a casatorit cu printul Charles in 1981. Cei doi s-au despartit in 1992 si au divortat in 1996.

harry

Printesa Diana si iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca si soferul lor Henri Paul au murit intr-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, in tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed si soferul au fost declarati morti la locul accidentului, in timp ce printesa Diana a murit mai tarziu la spital.

Sursa: Mediafax
 

Citește și...