Prințul moștenitor saudit, noi declarații după ce a fost acuzat de uciderea jurnalistului: ”Toţi criminalii responsabili de acest act vor fi aduşi în faţa justiţiei”

Publicat: 24/10/2018 | 19:19

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, miercuri, că persoanele responsabile de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi vor fi aduse în faţa justiţiei.

„Mulţi oameni vor să profite de această situaţie dureroasă pentru a crea o scindare între Arabia Saudită şi Turcia. Vreau să le transmit mesajul: nu veţi reuşi niciodată să faceţi acest lucru. Scindarea nu va apărea”, a declarat Mohammed bin Salman cu ocazia forumului de afaceri desfăşurat în Riyad.

„Toţi criminalii responsabili de acest act vor fi aduşi în faţa justiţiei; această crimă este dureroasă pentru toţi saudiţii”, a afirmat prinţul moştenitor saudit, citat de BBC.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor ar fi implicat în acest complot

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu. (CITEȘTE ȘI: JURNALISTUL JAMAL KHASHOGGI A FOST UCIS! DETALII ȘOCANTE DESPRE CRIMĂ: ”SCOS DIN CONSULAT ÎN 15 BUCĂȚI!”)

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o „ficţiune”, a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Cadavrul jurnalistului a fost găsit într-o fântână

Cadavrul jurnalistului ucis Jamal Khashoggi a fost găsit într-o fântână din reședința consulului general al Arabiei Saudite din Istanbul. Corpul a fost ”tăiat în 15 bucăţi” de către un medic legist care făcea parte din comandoul saudit, a adăugat Selvi, potrivit căruia cadavrul dezmembrat a fost scos din consulat, dar se află într-un loc pe care Istanbulul încă nu-l cunoaşte.

”Dacă prinţul moştenitor nu dă socoteală şi nu este înlăturat din post, nu vom încheia acest dosar”, a continuat influentul cronicar. (VEZI ȘI: JURNALIST, DECAPITAT! FILMUL ÎNFIORĂTOR AL EXECUȚIEI LUI JAMAL KHASHOGGI)

Recunoaşteri – pătate de contradicţii – ale Riadului cu privire la circumstanţele morţii jurnalistului continuă să provoace un val de scepticism în lume. Riadul a anunţat destituirea atât a numărului doi al serviciilor saudite de informaţii, generalul Ahmed al-Assiri, şi altor trei conducători de rang înalt din cadrul acestor servicii, cât şi a unui consilier ”de presă” al curţii regale, Saud al-Qahtani. În total 18 suspecţi saudiţi au fost reţinuţi