Profesorii refuză să fie înregistrați când predau la clasă! „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”

Autor:
Publicat: 10/09/2020 | 15:16
Profesorii refuză să fie înregistrați când predau la clasă! „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”

Mai sunt doar câteva zile până la deschidere noului an școlar, iar lucrurile nu au fost încă puse la punct. Noua desfășurare a orelor încă pune probleme, iar o mare parte din profesori se arată nemulțumiți de faptul că o să fie filmați în cadrul orelor de curs.  

Profesorii spun că o asemenea procedură este invazivă și conform legii nu poate să fie făcută fără acordul lor. Adrian Enache, profesor de matematică la o şcoală din Capitală, refuză să-i fie filmate şi înregistrate orele pe care le predă la clasă. (CITEȘTE ȘI: PROFESORII NU VOR MAI MERGE LA ORE CU CATALOG. CUM SE VA PROCEDA)

„Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările. Conform legilor în vigoare, ora de curs nu poate fi filmată fără acordul cadrului didactic. Colegii mei se întrebau şi dacă nu acceptăm ce vor zice părinţii, păi le arăţi legea. Nu este obligaţia noastră”, a declarat Adrian Enache, potrivit Antena 3.

„Cel mai mare pericol este că se pot crea tot felul de comentarii, atât ale elevilor, cât şi ale părinţilor despre ceea ce se petrece într-o sală de clasă. Astea sunt nişte lucruri care nu sunt în regulă”, consideră şi Constantin Lunguleţu, liderul Sindicatului Spiru Haret Dolj.

Scenariul roșu, valabil pentru 43 de localități

Noul a școlar o să fie diferit pentru elevi. În funcție de zonă, școala va începe după cele trei scenari stabilite. Astfel, în urma unei analize, Direcția de Sănătate Publică a stabilit că 43 de localități sunt  incluse în scenariul roșu, în care școala se va face doar online. Aici, incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. (VEZI ȘI: PROFESORII, PRIMELE VICTIME ALE CRIZEI PROVOCATE DE CORONAVIRUS. MINISTERUL EDUCAȚIEI A ANUNȚAT TĂIERI SALARIALE)

„În privința deschiderii școlilor lucrurile sunt clare. Până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, cu copii în clasă. Între 1 și 3 la mie, învățământul mixt, o parte în clasă, o parte online, alternativ astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă. Ce este pestre 3 la mie se începe online.

DSP au transmis datele pentru fiecare localitate. În momentul de față administrațiile au aceste date și știu cum începe școala”, a declarat  Ludovic Orban.

În urma investigațiilor 410 localități, inclusiv Bucureștiul, sunt în scenariul galben, în care învățământul va fi făcut în sistem hibrd, 2728 de localități intră în scenariul verde și 43 în  cel roșu