Profesorul călugăr din Constanța, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat

Publicat: 12/10/2018 | 15:12

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, vineri, că a aflat „cu surprindere și îngrijorare”, despre faptele călugărului profesor acuzat că a postat pe Facebook imagini cu elevi ce se schimbau într-un vestiar al Școlii nr. 39 din Constanța, și a decis suspendarea de la slujire a acestuia.

„Cu surprindere și îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Școala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța”, se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri, de Arhiepiscopia Tomisului.

Reprezentanții instituției spun că Ciprian Savin s-a remarcat ca un talentat dirijor, iar activitatea sa în cadrul școlii a fost răsplătită cu numeroase premii, astfel că i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon.

„Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roșca în cadrul unor spectacole și, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea școlii, continuarea și dezvoltarea frumoaselor activități artistice ale școlii de către părintele Calinic. Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această școală, unde a desfășurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri județene, regionale și naționale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon”, spun sursele citate, care precizează că cele constatate „ne-au surprins și nu înțelegem motivația pentru care a făcut acele filmări”.

Potrivit acestora, s-a decis suspendarea părintelui Calinic, cazul său fiind cercetat de către o comisie internă.

„Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în școală și în familiile elevilor, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum și înființarea unei comisii de analiză. Întrucât este în desfășurare o anchetă din partea Poliției, așteptăm rezultatele acesteia, funcție de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice și regulamentelor bisericești”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Constanța au precizat că cercetările în cazul lui Ciprian Savin sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private. Bărbatul urmează să fie citat pentru declarații.

Profesorul de muzică, Calinic (Ciprian) Savin, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a publicat pe Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii, din vestiar, în care apar eleve de clasa a 7-a, cu vârste de 13 și 14 ani. Incidentul ar fi avut loc în data de 5 octombrie, iar postarea, care a fost făcută pe pagina personală de Facebook, a fost ulterior stearsă, au afirmat anchetatorii.

Citește și...