Prognoza meteo 13 iunie: Furtuni violente și vijelii în toată țara

Autor: Angie Voicu
Publicat: 13/06/2018 | 07:36

Prognoza meteo 13 iunie. Vești proaste de la meteorologi! Vremea se schimbă radical miercuri. Sunt anunțate furtuni violente, vijelii și grindină, dar și temperaturi extrem de mari.

Prognoza meteo 13 iunie. Vremea se anunță în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, unde local se vor semnala furtuni, care pe alocuri pot deveni violente, însoțite de vijelii și de grindină. Cantitățile de apă vor fi slabe spre moderate, excepție făcând Banatul unde se vor acumula 25-30 de mm. Spre seară, ploile ajung și în restul țării, cu excpeția sud-estului extrem.

Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 27 și 32 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 30-35 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra doar pe litoral și în nordul Moldovei.

Prognoza meteo 13 iunie în București

După-amiază, în București sunt anunțate furtuni. Temperaturile sunt foarte mari, maxima zilei fiind de 34°C, iar minima de 19 grade Celsius. Vântul bate cu 10-15 km/h, iar cantitatea de precipitații atinge 1 l/m². Șanse de ploaie sunt de 50%.

Citește și...