Prognoza meteo 16 mai: Valori peste cele normale pentru această perioadă, dar vreme instabilă

Autor: Angie Voicu
Publicat: 16/05/2018 | 07:42

Prognoza meteo 16 mai. Vremea va fi în continuare instabilă. Sunt anunțate ploi în toată țara.  Instabilitatea atmosferica va fi accentuată în cea mai mare parte a țării. Pe spații extinse în vest, centru și nord vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, iar local cantitățile de apa vor fi mai importante, de până la 20-30 de mm. 

Prognoza meteo 16 mai. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de deal și de munte rafalele (non-convective) vor atinge 50-60 de km/h. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 14 și 19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 19-23 de grade în Oltenia și 20-25 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra în nordul extrem al Moldovei.

Prognoza meteo 16 mai în București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste cele normale în această perioadă din an, cu o maximă de 25-26 de grade şi o minimă de 10-12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și...