PROGNOZA METEO 19 DECEMBRIE: Vreme geroasă în toată ţara

Publicat: 19/12/2017 | 07:49

Vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi înnorãri mai persistente în zonele joase de relief din Oltenia, Muntenia şi Transilvania, dar şi în nordul Moldovei, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. 

Precipitaţii slabe -ninsori şi lapoviţã- vor fi local în regiunile sud-vestice, iar în celelalte zone doar izolat vor fi posibile fulguieli. În timpul zilei vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare în majoritatea regiunilor ţării.Vântul va sufla slab cu intensificări mai mari la munte. În Bucureşti, cerul va fi noros şi temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

Vântul va mai prezenta unele intensificări în nordul Moldovei, Carpaţii de Curbură şi Delta Dunării, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, în jurul celor specifice perioadei în sud şi în sud-est şi uşor mai scăzute decât acestea în celelalte zone, se vor încadra între -3 grade in dealurile de Vest şi 5 grade in Lunca Dunarii. Minimele vor fi cuprinse între -8 şi 0 grade, mai mici în depresiuni, până la -11….-10 grade. Pe spaţii mici, vor fi condiţii de ceaţă.

Citește și...