Prognoza meteo 22 octombrie 2019: vremea se menține capricioasă! Unde se vor înregistra temperaturi scăzute

Publicat: 22/10/2019 | 10:13
Prognoza meteo 22 octombrie 2019: vremea se menține capricioasă! Unde se vor înregistra temperaturi scăzute

Prognoza meteo 22 octombrie 2019: vremea se menține capricioasă, au anunțat meteorologii, care au subliniat că, în România, va fi și primăvară călduroasă, și toamnă friguroasă. Specialiștii au dezvăluit în ce zone ale țării se vor înregistra temperaturi scăzute, dar și unde oamenii se vor putea bucura în continuare de razele Soarelui.

Prognoza meteo 22 octombrie 2019: vremea se menține capricioasă

Oficialii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că astăzi, 22 octombrie, va fi marcată de o diferență uriașă între maximele și minimele termice. Mai clar, în timp ce în unele zone va fi vreme de vară și se vor atinge 28 de grade Celsius, în altele, gradele scad sub pragul înghețului, mercurul din termometre atingând -1 grad Celsius.

Ziua de marți va începe cu nori joși, care se vor risipi până în orele prânzului. În rest, ziua va fi deosebit de frumoasă. Excepție fac zonele izolate din Moldova, Dobrogea și Muntenia, unde ceața și burnița vor fi prezente nu numai în prima parte a zilei, ci și în a doua. După ce trecem de ceața existentă în fiecare dimineață de câteva zile încoace, vântul va sufla slab, până la moderat, iar cerul va fi senin. Minimele se vor situa între – 1 grad Celsius în depresiuni și 17 grade Celsius în Dealurile de Vest. Maximele vor fi cuprinse între 16 grade Celsius pe litoral și 18 grade Celsius în vest și sud-vest.

Conform accuweather.com,în prima parte a zilei se anunță nori joși și ceață, dar o maximă de 24 de grade Celsius, care se va simți cu un grad mai mult. Precipitațiile nu își vor face prezența, procentul lor fiind de 0%, iar vântul va sufla cu o putere de 7 kilometri pe oră, din est, în rafale ajungând la 11 kilometri pe oră. A doua parte a zilei aduce 8 grade Celsius, grade care sunt acoperite de aceeași nori joi existenți dimineață. Precipitațiile nu vor apărea nici pe seară, fiind tot la procentul de 0%, iar vântul va sufla slab, cu o putere de 6 kilometri pe oră, în rafale ajungând de 9 kilometri pe oră.

ANM a publicat prognoza pentru intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie pentru fiecare regiune

În Muntenia va fi frig

Cu mici variaţii de la o zi la alta, intervalul 21 – 27 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii de 22…24 de grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 20 de grade, pe 28 octombrie, spre 12…13 grade începând cu data de 30 octombrie, astfel încât pînă la sfârşitul intervalului de prognoză vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. În intervalul 21 – 28 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse, în medie, între 9 şi 11 grade. Ulterior, temperaturile minime vor scădea, astfel că în ultimele 4 zile de prognoză media lor va atinge valori de 2…3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie, relatează adevarul.ro.

Precipitaţii se vor înregistra în Oltenia

În intervalul 21 – 27 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mord normal, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, astfel că maximele se vor încadra între 23 şi 25 de grade, în medie. Începând din 28 octombrie, vremea se va răci, conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime sub cele normale în ultimele 5 zile de prognoză, când vor fi cuprinse, în medie, între 12 şi 14 grade. Minimele vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că până în data de 28 octombrie variaţiile nu vor fi notabile, urmând a se înregistra, în medie, în jur de 11 grade, apoi acestea vor scădea spre 2…3 grade, în medie, în intervalul 30 octombrie – 3 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua săptămână de prognoză.

Maxime sub cele normale în Moldova

Până pe 26 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 21…22 de grade, în medie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 28 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, valoare ce se va menţine până la sfâşitul intervalului de prognoză. Până în jurul datei de 27 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 9 grade. Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de 1 grad pe 30 octombrie, ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua săptămână de prognoză.

Minime de 4 grade pe litoral

Până pe 28 octombrie regimul termic va fi caracterizat de temperaturi diurne uşor mai ridicate decât cele normale perioadei, care se vor situa în jurul a 19 grade, în medie, însă în intervalul 29 octombrie-3 noiembrie media lor va avea valori în jurul a 11 grade, sub cele normale pentru această perioadă a anului. În ceea ce priveşte evoluţia minimelor, variaţia acestora va fi nesemnificativă până pe 28 octombrie, menţinându-se, în medie, la 10…11 grade, dar apoi, pe parcursul intervalului 29 octombrie-3 noiembrie, acestea vor fi în scădere şi se vor încadra între 4 şi 7 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte treptat, în cea de-a doua săptămână de prognoză.

În Banat, gradele vor urca în termometre puțin

Cu uşoare variaţii de la o zi la alta, intervalul 21 – 26 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii în jurul a 26 de grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 23 de grade, pe 27 octombrie, spre 11 grade în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, când vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. În intervalul 21 – 27 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse, în medie, între 10 şi 12 grade. Ulterior, temperaturile minime vor scădea treptat, astfel că în ultimele 3 zile de prognoză media lor va atinge valori de 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

Ploi vor cădea în Crişana

În prima săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative urmând a se înregistra în medie, temperaturi cu mult peste cele normale datei, acestea încadrându-se între 24 şi 26 de grade. Începând cu data de 27 octombrie, vremea se va răci, astfel că spre finalul intervalului de prognoză (intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie) se vor înregistra, în medie, maxime mai scăzute decât cele normale pentru această perioada din an, în jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că până în jurul datei de 27 octombrie variaţiile vor fi mici de la o noapte la alta, urmând a se înregistra în medie în jur de 10 grade, pentru ca apoi acestea să scadă în a doua parte a celei de-a doua săptămâni de prognoză (intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie) spre 2 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

În Transilvania vor fi 0 grade Celsius

Până pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 23…24 de grade, în medie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfâşitul intervalului de prognoză. Până în jurul datei de 26 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de 0 grade pe 30 octombrie, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua săptămână de prognoză.

Răcire treptată în Maramureş

În prima săptămână, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 25 de grade, în medie. Din 27 octombrie, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză a unor temperaturi maxime sub cele normale pentru perioada din an, până spre medii în jurul a 9 grade în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie. Până pe 28 octombrie vor fi variaţii în general nesemnificative de la o noapte la alta, temperaturile minime urmând a se încadra, în medie, între 7 şi 9 grade, Apoi acestea vor scădea spre 0 grade, în medie, pe parcursul intervalului 31 octombrie – 3 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

Lapoviţă, în zonele de munte

În perioada 21 – 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deşi de la o zi la alta vor exista mici variaţii, maximele urmând astfel a se încadra între 17 şi 19 grade, în medie. Ulterior, răcirea vremii va determina înregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situându-se între 2 şi 4 grade, în medie, în ultimele 5 zile de prognoză. Până în jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variaţii notabile în ceea ce priveşte parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 7….9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea astfel încât spre sfârşitul intervalului media lor va coborî sub pragul de îngheţ. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă va fi în creştere în intervalul 27 octombrie – 3 noiembrie.