Acasă » Știri » Știri interne » Prognoza meteo pentru următoarele zile. Se anunţă ninsori!

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Se anunţă ninsori!

De: Cancan 16/11/2017 | 18:55
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Se anunţă ninsori!

Începând de duminică, prin nordul ţării va pătrunde ciclonul polar Olaf,  care a făcut ravagii în Italia, iar precipitaţiile se vor transforma în ninsoare. De asemenea, Olaf ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Există un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia, cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastre, pe când Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, deci, până vine în România, trece mai întâi Numa. Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt. Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia. În România, ne va afecta cu nişte precipitaţii pe parta de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă, cu nori pe partea de sud-est, până sâmbătă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul Alina Şerban.

Sfârşitul săptămânii va fi marcat de precipitaţii şi de o masă de aer rece în toate regiunile ţării, urmare a faptului că ciclonul Olaf, care vine din zona Italiei, va trece pe la periferia României. Sâmbătă şi duminică, în partea de vest a ţării, sunt aşteptate temperaturi nocturne de până la 2 grade Celsius, iar maximele nu vor trece de 7-8 grade Celsius. De asemenea, sunt aşteptate averse de ploaie consistente.

Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare. Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă. Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade în sudul ţării, mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului, unde poate să ajungă undeva la 2, 3 grade”, a explicat meteorologul pentru sursa citată.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE, ORA 18:56 / Nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile nord-vestice şi centrale, unde înnorările vor fi temporare. Va ploua slab, local în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi al Dobrogei şi doar izolat în celelalte regiuni. În Carpaţii Meridionali, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi noros, iar mai ales spre dimineaţă, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO 18 noiembrie , ORA 08 – 19 noiembrie, ORA 08 Vremea se va menţine în general închisă. În jumătatea de sud a ţării va ploua pe arii extinse, iar mai ales în a doua parte a intervalului probabilitatea pentru cantităţi de apă însemnate va fi în creştere. În restul teritoriului ploile vor fi locale şi în general slabe cantitativ. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, treptat se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Spre sfârşitul intervalului, precipitaţii mixte vor fi posibile şi în zonele deluroase din vest, nord-vest şi centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Vremea se va menţine închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO 19 noiembrie, ORA 08 – 20 noiembrie, ORA 08 Vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în estul şi sud-estul ţării şi local în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile, în nord, centru şi vest, trecător vor fi precipitaţii mixte, iar în rest doar ploi. Vântul va slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar trecător şi la cote mai reduse şi în rest, îndeosebi în sud-vestul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 5 grade.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros şi temporar va mai ploua îndeosebi în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO 20 noiembrie, ORA 08 – 21 noiembrie, ORA 08 Vremea va continua să se răcească. În vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zonele de munte va ninge. În rest înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse vor fi ploi şi trecător lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, dar şi în sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 3 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 21 noiembrie ORA 08 – 24 noiembrie ORA 08 Vremea va continua să se răcească, astfel încât valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul intervalului, îndeosebi în regiunile intracarpatice şi în zonele de munte.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va continua să se răcească, iar probabilitatea de precipitaţii va fi în general redusă.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Valul de aer polar care a pătruns în Europa aduce vreme rece şi în ţara noastră. Temperaturile scad şi cu 10 grade faţă de zilele anterioare. Vor fi ploi slabe sau burniţă, local în vest, sud-vest şi centru şi izolat în rest.

Cerul va fi noros şi va ploua în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Banatului şi local în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1.700 m vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã. Vântul va sufla slab cu unele intensificãri la munte. Valorile termice diurne vor marca o creştere intracarpatice, astfel încât se vor situa peste normele caracteristice perioadei, în special în Transilvania.

Cerul va fi mai mult noros în sudul ţării, unde local, mai ales spre seară şi noaptea va ploua, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Munţii Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 8 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai merg pe stradă…”
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea