Program de 20 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru studenți! Aceștia vor beneficia de până la 100.000 de euro fiecare, pentru dezvoltarea afacerilor

Autor:
Publicat: 31/05/2020 | 20:43
Program de 20 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru studenți! Aceștia vor beneficia de până la 100.000 de euro fiecare, pentru dezvoltarea afacerilor

Un nou program, finanțat din fonduri europene, vine în sprijinul studenților care vor să își deschidă o afacere. Studenții, masteranzii și doctoranzii vor putea primi granturi cu o valoare cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro fiecare, pentru planurile de afaceri pe care vor să le dezvolte în mai multe domenii.

Potrivit anunțului facut de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, aceștia pot beneficia de fonduri nerambursabile, care să le permită deschiderea unei afaceri în mai multe domenii precum industria creativă, IT, robotică, automatizări industriale, etc. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚ IMPORTANT. MAI MULTE CHELTUIELI GENERATE DIN CRIZA CORONAVIRUS VOR FI DECONTATE DIN FONDURI EUROPENE)

„Este o noutate pentru studenți, masteranzi și doctoranzi, pentru că de această dată pot beneficia de finanțare nerambursabilă pentru finanțarea propriilor lor afaceri. Este un program care are în primă etapă 20 de milioane de euro, urmând ca pe măsură ce se depun cererile de finanțare posibilitatea de suplimentare să ajungă la 150 de milioane de euro.

Beneficiază de un grant care are o valoare minimă de 40.000 de euro, până la 100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă nou create, așa încât studenții pot să acceseze acești bani după ce au parcurs în prealabil cursul de antreprenoriat și și-au elaborat planul de afaceri, urmând ca mai apoi cele mai multe planuri de afaceri să fie selectate pentru a fi finanțate din fonduri europene.” a declarat Marcel Boloș, la Digi24.

Ministrul a precizat că programul de susținere a afacerilor create de studenți face parte din planul de redresare a economiilor statelor UE, din care România beneficiază de aproape 32 de miliarde de euro. (VEZI ȘI: FONDURI EUROPENE ÎN VALOARE DE 500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ROMÂNIA)

Cererile pentru acest program se vor putea depune începând cu data de 15 iunie la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman. Timp de două luni de zile, aceste cereri pot fi depuse, urmând apoi ca cele mai bune planuri de finanțare ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor să poată fi finanțate din fonduri europene.