Propunere incendiară: deținerea ilegală de muniție letală, pedepsită doar cu amendă

Publicat: 01/11/2018 | 15:06
Propunere incendiară: deținerea ilegală de muniție letală, pedepsită doar cu amendă

Senatorul PSD Liviu Brăiloiu a venit cu o inedită propunere legislative. Anume, deținerea ilegală de muniție să fie pedepsită doar cu amendă. În prezent, o asemenea faptă se plătește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Inițiativa a mai fost semnată de alți 46 de parlamentari de la PSD și trei de la PNL și a primit raport de adoptare de la comisiile de specialitate ale Senatului (juridică și de apărare), urmând să fie trimisă plenului pentru vot final, anunță stiripesurse.ro. (CITEȘTE ȘI: ”RĂPITORUL” LUI SALAM A RUPT TĂCEREA: ”L-AM LUAT PE FLORIN LA HOTEL CA SĂ…”)

Practic, Brăiloiu propune ca acei care au permis de port armă să poată deține muniție neaferentă armelor pe care le dețin, precum și o cantitate dublă față de cât permite legea. În prezent, fapta de deținere de muniție neaferentă armei pentru care o persoană are autorizație constituie infracțiune și se pedepsește de Codul penal cu închisoare de la 1 la 5 ani, potrivit G4 Media. (CITEȘTE ȘI: EA ESTE ”BOMBA NUCLEARĂ” DIN PLOIEȘTI CARE L-A ÎNNEBUNIT PE FAIMOSUL JASON DERULO! CE MESAJ PRIVAT I-A TRIMIS DE ZIUA EI + INVITAȚIA FĂCUTĂ ÎN WEEKEND)

Liviu Brăiloiu a propus însă scoaterea acestei fapte din categoria infracțiunilor și încadrarea la contravenții, urmând ca pedeapsa să fie o amendă cuprinsă între 1.001 și 2.000 de lei și, eventual, confiscarea armei.