Propunerea momentului! Nelu Tătaru, premier în locul lui Ludovic Orban

Publicat: 14/07/2020 | 10:46
Propunerea momentului! Nelu Tătaru, premier în locul lui Ludovic Orban

Sorin Naş, preşedintele Forţa Naţională, a propus ca premierul Ludovic Orban să fie înlocuit cu Nelu Tătaru.

„Economia României se prăbuşeşte şi nu se ia nicio măsură în acest sens. Dacă Guvernul este preocupat de partea de sănătate şi nu şi de cea economică a ţării, atunci îi propunem domnului Iohannis să-l schimbe pe domnul prim-ministru Ludovic Orban cu Nelu Tătaru.

Măcar să-şi asume, dacă tot mergem doar pe iniţiative şi restrângeri ale libertăţilor cetăţeneşti, având ca şi argument starea de sănătate a populaţiei, atunci îl punem pe Ministrul Sănătăţii şi să dea doar legi cu sănătatea. Măcar ai o justificare că nu te preocupă economia”, a declarat Sorin Naş într-un interviu pentru DC News.

Nelu Tătaru, despre starea de urgență

Nelu Tătaru a făcut noi declarații despre starea de urgență. Potrivit Ministrulu Sănătății, în momentul de faţă, situaţia persoanelor infectate cu coronavirus poate fi gestionată, iar locurile din secţiile de teraţie intensivă sunt suficiente.

Nelu Tătaru a spus că, în ciuda numărului-record de infectări cu coronavirus, nu se ia în calcul instaurarea stării de urgență în România. Totodată, Ministrul Sănătății a mărturisit că în contextul actual nu s-au luat alte măsuri de relaxare de la 1 iulie din cauza numărului ridicat de persoane infectate cu COVID-19. (CITEȘTE ȘI: NEPĂSARE TOTALĂ PRINTRE VEDETELE PROTV DUPĂ APARIȚIA CAZURILOR DE COVID-19 DIN TELEVIZIUNE. IMAGINEA CARE SFIDEAZĂ ORICE REGULĂ. FOTO)

”Nu văd în acest moment un pericol al stării de urgenţă. În acest moment gestionăm situaţia, locurile sunt în terapie intensivă. Dacă mai mentineam încă 2 săptămâni acea atitudine pe care o aveam, probabil acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei. care s-au perpetuat, precum bagatelizarea situaţiei şi neîncrederea în existenţa unui virus.

Măsurile de relaxare au fost asumate. Fiecare măsură de relaxare a mers cu o serie de norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei activităţi. Trebuia să avem măsuri de relaxare şi la 1 iulie, nu s-a întâmplat. Cred că Legea carantinei va trece. Avem o vară în care românii trebuie să trăiască cvasinormal, vom trăi cu persistenţa unui virus”, a declarat Nelu Tătaru.