Acasă » Știri » Prosport 25 – 2012. Sandra Izbașa, din nou campioană! Alin Moldoveanu împușcă aurul și el, iar Camora și ai lui înving pe Old Trafford! Horia Tecău triumfă la Australian Open!

Prosport 25 – 2012. Sandra Izbașa, din nou campioană! Alin Moldoveanu împușcă aurul și el, iar Camora și ai lui înving pe Old Trafford! Horia Tecău triumfă la Australian Open!

De: Maria Iancu 31/08/2022 | 20:04
Prosport 25 – 2012. Sandra Izbașa, din nou campioană! Alin Moldoveanu împușcă aurul și el, iar Camora și ai lui înving pe Old Trafford! Horia Tecău triumfă la Australian Open!

Steaua unei mari gimnaste se vede de departe! Asfel au stat lucrurile în spațiu și timp cu Sandra Izbașa, campioană olimpică la Beijing, în 2008, și la fel s-au întâmplat și la ediția Jocurilor de la Londra, din 2102, când astrele sportului mondial au primit-o, iar, între numele mari de pe firmament.

La Londra, Sandra a triumfat în proba de sărituri, ultima oară când o româncă se impusese în această teribilă încercare a gimnasticii fusese la ediția de la Atena, din 2004, laureata fiind Monica Roșu.

Rămânem încă o clipă în concursul de gimnastică de la Londra, ca să menționăm și medalia de argint a Cătălinei Ponor, în proba de sol, dar și medalia de bronz, cucerită de echipa feminină, alături de Sandra și Cătălina concurând Diana Bulimar, Diana Maria Chelaru și Larisa Iordache.

Sandra Izbașa, din nou campioană!

Să nu trecem ușor peste un bilanț personal, însă. Cel al Sandrei, care, de-a lungul carierei a strâns, la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale și Europene 19 medalii, dintre care 9 de aur, 5 de argint și 5 de bronz.

Să revenim la aurul olimpic, pentru că, în 2012, cel al Sandrei nu a fost singurul. Alin Moldoveanu a reușit o performanță uluitoare, la tir, învingător fiind în proba de pușcă aer comprimat, de la distanța de 10 metri. Apoi, medalii de argint au cucerit cele două fenomenale sportive care se numesc Alina Dumitru și Corina Căprioriu, la judo. Prima la categoria 48 de kg, iar cea de-a doua la 57 de kg. Vicecampioni olimpici au devenit și băieții care au alcătuit echipa de sabie din concursul de scrimă. Este vorba despre Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir și Alexandru Sirițeanu, sabrerii români impresionând efectiv asistența din Londra!

Altfel, anul 2012 a însemnat și triumful lui Horia Tecău, la un turneu de Grand Slam, respectiv la Australian Open, unde românul a învins, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, în proba de dublu mixt!

Camora și ai lui înving pe Old Trafford!

Și acum, fotbalul! Fotbalul românesc își trăiește în anul 2012, unul dintre marile sale momente, de grație și de maximă respirație, dacă admiteți și un joc de cuvinte pe lângă cel extraordinar din teren. Și ce joc, și ce teren! Este vorba despre incredibila victorie a campionilor de la CFR Cluj, pe Old Trafford, în fața echipei celebrului Sir Alex Ferguson, Manchester United! Era ultimul meci din grupa de UEFA Champions League susținut de ardeleni, care, cu cele trei puncte luate în acea seară de 5 decembrie, în Anglia, reușeau să adune nu mai puțin de 10 puncte, record care, foarte probabil, va fi greu de egalat în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat! Și, la fel de previzibil, cu atât mai puțin de depășit de vreo echipă românească, într-o perioadă prea apropiată de timpurile pe care le trăim astăzi!

În fine, să amintim și cele două formații de atunci, fără să uităm să spunem că toate acele 10 puncte au trimis echipa antrenată de Paulo Sergio pe locul trei în grupă, la egalitate cu locul doi, ocupat de Galatasaray Istanbul, dar cum ardelenii au pierdut meciul direct de la Cluj, cu 1-3, după ce în tur, la Istanbul, fusese 1-1…
Manchester United: De Gea- Jonas, Smalling, Wootton, Buttner- Powell, Cleverley, Giggs- Rooney, Chicharito Hernandez, Welbeck.
CFR Cluj: Felgueiras- Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Rada- Luis Alberto, Gabi Mureșan- Bastos, Rui Pedro, Camora- Sougou. Pentru clujeni a înscris Luis Alberto (min. 56). Au mai jucat, pentru echipa noastră, Aguirregaray, Maftei și Kapetanos.

De remarcat că Mario Camora, devenit, între timp, cetățean român cu acte în regulă, joacă și astăzi pentru multipla campioană a țării, CFR Cluj, ca și pentru națională, fiind practic simbolul unei echipe care a făcut, și în acel an, istorie în fotbalul nostru!

2012 a însemnat A XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice, care a avut loc la Londra. România cucerea 7 medalii – 2 medalii de aur – Sandra Izbașa la gimnastică – sărituri și Alin Moldoveanu la tir sportiv (10 m pusca aer comprimat), 4 de argint – Alina Dumitru (judo), Corina Căprioriu (judo), echipa de scrimă a României băieți și Cătălina Ponor (gimnastică) și 1 medalie de bronz – echipa de gimnastică a României (fete). În tenis, Horia Tecău devenea campion la Australian Open în proba de dublu mixt. În fotbal reușeam prin CFR Cluj o performanța care va fi cu greu egalată în viitorul apropiat – 10 puncte în grupele Champions League într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray și Braga, dar cu toate acestea nu reușea să treacă în optimile UCL, datorită rezultatului direct cu Galatasary.

Află întreaga poveste a anului 2012 pe prosport.ro.
.
.
#prosport #prosport25 #anul2012 #london2012 #olympicgames #goldmedal #sandraizbasa #gymnastic #alinmoldoveanu #champion #cfrcluj #ucl #manchesterunited #tennis #australianopen #horiatecau #winner #firstplace #rodlaverarena #Unibet25 #Unibet #betting

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Universitatea Hyperion, specializarea Jurnalism. S-a alăturat presei în anul 2016, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Creatura rară care și-a făcut apariția pe teritoriul României. Au crezut că este o mutație genetică
Creatura rară care și-a făcut apariția pe teritoriul României. Au crezut că este o mutație...
I s-a spus localitatea fantomă din România. A fost ștearsă de pe hartă, dar bătrânii locului te pot duce până acolo. A mai rămas doar biserica, unde se țin slujbe pentru morți
I s-a spus localitatea fantomă din România. A fost ștearsă de pe hartă, dar bătrânii...
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai auziseră de foarte MULT TIMP
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Acestor zodii le merge din plin. Au mari șanse de câștiguri consistente
Acestor zodii le merge din plin. Au mari șanse de câștiguri consistente
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce deloc spre neamul lui tata. Maria Ciobanu știe de ce”
Continuă războiul pe averea lui Ion Dolănescu. Frații Ionuț și Dragoș, la cuțite: „Nu duce...
Mesajul astrelor pentru zodii, duminică, 28 aprilie 2024. Gemenii trebuie să fie sinceri
Mesajul astrelor pentru zodii, duminică, 28 aprilie 2024. Gemenii trebuie să fie sinceri
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să faci ca să nu rămâi fără bani
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să...