Proteste de proporții la Barcelona! Muncitorii sunt revoltați de faptul că Nissan a decis închiderea fabricii. Aproximativ 3000 de oameni rămân fără locuri de muncă

Autor:
Publicat: 28/05/2020 | 15:12
Proteste de proporții la Barcelona! Muncitorii sunt revoltați de faptul că Nissan a decis închiderea  fabricii. Aproximativ 3000 de oameni rămân fără locuri de muncă

Un protest de proporții a izbucnit pe străzile din Barcelona, după ce Nissan a anunțat închiderea fabricii. Mii de muncitori au protestat violent, au dat foc la cauciucuri, au blocat circulația și au mărșăluit pe străzile din Barcelona.

Decizia Nissan lasă aproximativ 2.800 de muncitori fără loc de muncă, a anunţat joi guvernul Spaniei, potrivit Reuters. Oamenii ce lucrau în fabrică au fost revoltați și se tem pentru viitorul lor, acesta lucru venind într-o perioadă destul de dificilă pentru toată lume, din cauza epidemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: UN ROMÂN A FOST FORȚAT SĂ CERȘEASCĂ 18 ORE PE ZI LA BARCELONA. CHINUL A CONTINUAT ȘI DUPĂ CE MEDICII I-AU AMPUTAT PICIORUL, ÎN NURMA DEGERĂTURILOR)

Hotărârea luată de Nissan face parte din noul plan de restructurare la nivel global al producătorului auto nipon. Nissan a luat această decizie în pofida propunerilor autorităţilor locale de a păstra uzina în funcţiune. (VEZI ȘI: PLAJELE DIN BARCELONA, REDESCHISE PUBLICULUI! CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECTE POPULAȚIA)

Se pare că închiderea fabricii din Barcelona va costa Nissan un miliard de euro (1,10 miliarde de dolari), a precizat executivul spaniol, care a solicitat companiei să analizeze şi alte opţiuni. Industria auto este responsabilă pentru aproximativ 10% din PIB-ul Spaniei, conform datelor guvernamentale, citate de Agerpres.

Astfel, revoltați de decizia surprinzătoarea a producătorului auto, muncitorii au pus la cale, joi, un protest. Aceștia s-au adunat într-un marș prin mai multe zone ale orașului, au blocat temporar circulația și au dat foc la cauciucuri în fața fabricii, potrivit Catalan News.

Decizia luată de Nissan a fost surprinzătoare și neașteptată având în vedere că producătorul auto are doar două fabrici de producție în Europa, cea din Barcelona și o alta în Marea Britanie. Spania este a patra mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, Franţei şi Italiei.