Purtarea măștilor în magazine a devenit motiv de crimă în SUA. Tragedia s-a petrecut în statul Michigan

Publicat: 15/07/2020 | 14:45
Purtarea măștilor în magazine a devenit motiv de crimă în SUA. Tragedia s-a petrecut în statul Michigan

Un suspectat de înjunghiat un client într-un magazin din Michigan a fost împușcat de poliției. Totul a pornit de la un scandal din cauza măștilor de protecție.

Incidentul s-a produs într-un magazin din în apropiere de Lansing, capitala statului. Suspectul, identificat drept Sean Ruis, a atacat cu cuțitul un bărbat în vârstă de 77 de ani care l-a criticat pentru că nu purta mască. Acesta fost spitalizat.

Suspectul ar fi fugit de la locul faptei

Poliția declară că suspectul a fugit cu mașina de la locul faptei. A fost oprit mai târziu de o polițistă. Bărbatul a ieșit din mașină și a pornit spre ea, având în mână un cuțit, după cum reiese de pe imaginile filmate de camera video de corp a polițistei, care a tras cu arma asupra bărbatului.

Citește și: Miami, considerat „noul Wuhan”. Au fost confirmate până acum peste 64.000 de persoane infectate cu COVID-19

Poliția statală din Michigan a făcut publice înregistrări video ale confruntării, care a avut loc într-o zonă rezidențială din Lansing. Pe înregistrare se aude cum polițiștii îi cer bărbatului să arunce arma, dar Ruis se auncă asupra lor. Apoi se aud mai multe focuri de armă. Poliția statală investighează acum incidentele, anunță BBC, citat de Digi24. 

Dezastrul din Florida

Miami este considerat „noul Wuhan”. Până în momentul de față, au fost confirmate peste 64.000 de persoane infectate cu COVID-19. Un expert a mărturisit marele oraș american din statul Florida este noul epicentru al pandemiei de COVID-19 la nivel mondial. Până în momentul de față, au fost confirmate peste 64.000 de persoane infectate cu COVID-19, iar peste 2000 de persoane se află în spital.

Nu rata: Coronavirus 15 iulie. 641 noi infectări pe teritoriul României în ultimele 24 de ore

Metropola, frecventată de mulți români a devenit acum un focar de infecție. Majoritatea turiștilor au fost nevoiți să-și anuleze vacanțele în Miami.

„Miami este acum epicentrul pandemiei. Modul în care am acţionat după ridicarea restricţiilor a dus la perpetuarea problemei. A fost un eşec pentru că nu am reuşit să facem lucrurile corect de la început”, a spus a spus Lilian Abbo, expert în bolile infecţioase de la Jackson Health System.

Oficialii au raportat luni 123 de decese cauzate de coronavirus, un nou record.