Puţini ştiu asta! Ce meserie a avut Nina Iliescu. Soţia fostului preşedinte a lucrat într-un domeniu accesat de foarte puţini oameni

Publicat: 14/02/2018 | 14:27

Nina Iliescu a fost mereu o prezenţă discretă, astfel că publicul larg nu cunoaşte foarte multe detalii despre viaţa fostei prime doamne a României. Soţia lui Ion Iliescu a activat într-un domeniu despre care mulţi tind să creadă că este mai degrabă destinat bărbaţilor. 

Pe durata mandatelor pe care Ion Iliescu le-a avut la Cotroceni, soţia lui a preferat să stea departe de lumina refecletoarelor. După ce Ion Iliescu a devenit preşedintele României, Nina a mărturisit că îl va susţine şi îi va fi alături, însă l-a rugat să nu îi ceară să fie o primă doamnă în adevăratul sens al cuvântului, cu apariţii publice şi tot tacâmul. 

Un amănunt mai puţin cunoscut despre Nina Iliescu este acela că fosta prima doamnă a fost inginer de profesie. Ea a fost  cercetător ştiinţific în domeniul coroziunii metalelor, potrivit b1.ro.

De asemenea, Nina Iliescu are o pensie substanţială. Ea încasează suma de 10.600 de lei pe lună. Astfel, fosta primă doamnă a României îl depăşeşte ca bani pe cel care îi este soţ, Ion Iliescu, care încasează o pensie de 3.916 lei. Cu toate acestea, el mai beneficiază şi de o indemnizaţie specială pentru că a ocupat funcţia supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. În total, fostul preşedinte al României încasează 9.247 de lei pe lună.

Citește și...