Radu Mazăre, probleme cu afacerea din Madagascar: 29 de morţi. Ce i s-a întâmplat fostului primar al Constanţei

Publicat: 09/01/2018 | 16:29
Radu Mazăre, probleme cu afacerea din Madagascar: 29 de morţi. Ce i s-a întâmplat fostului primar al Constanţei

Douăzeci şi nouă de oameni şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Ava a lovit Madagascar, au informat luni seara autorităţile guvernamentale din această ţară, citate de Xinhua. Furtuna puternică a făcut prăpăd pe coasta de est a insulei, unde sunt şi bungalourile lui Radu Mazăre.

În cunoscuta ţara insulară ce aparţine continentului african, Radu Mazăre a ales să o ia de la zero, după ce fugit de sub ochii autorităţilor când se afla sub control judiciar. Potrivit presei de peste hotare, ciclonul Ava a făcut ravagii după ce a atins pământul din Madagascar, iar zona în care fostul edil deţine un resort a fost şi ea afectată.

Vă reamintim că Radu Mazăre a părăsit România la sfârşitul lunii decembrie şi s-a refugiat în Madagascar, deşi era sub control judiciar şi era obligat să se prezinte la Poliţia din Constanţa. Fostul primar al Constanţei a afirmat ulterior că intenţionează să ceară azil politic, pentru că este „o ţintă politică a statului paralel”.

Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi a dezastrelor (BNGRC) a anunţat în cadrul unui raport provizoriu că douăzeci şi două de persoane sunt în continuare date dispărute, iar 17.170 au fost evacuate din cauza fenomenului meteorologic ce a afectat în weekend această ţară insulară din Oceanul Indian, potrivit Agerpres..

Din numărul total de victime, şaptesprezece şi-au pierdut viaţa luni în urma unei alunecări de teren care a dus la prăbuşirea unei case în localitatea Ivory situată în sud-estul capitalei Antananarivo. De asemenea, ploile diluviene şi vântul violent au lăsat în urmă peste 80.000 de sinistraţi, informează şi AFP. Numeroase aşezări au rămas fără alimentarea cu energie electrică.

În urma puternicei furtuni, circulaţia pe cinci drumuri naţionale a fost întreruptă, iar şaptesprezece centre sanitare au fost distruse. Potrivit raportului BNGRC, 3.191 de hectare de culturi de orez au fost în totalitate inundate în capitala ţării.

Ciclonul a lovit vineri zona estică a Madagascar şi a părăsit zona duminică continuându-şi traiectoria către sud-estul ţării cu o viteză medie de 15 kilometri pe oră. Madagascar, una dintre cele mai sărace ţări din lume, este afectată frecvent afectată de cicloane. În martie 2017, Enawo a provocat moartea a 78 de persoane. În ultimii zece ani, această ţară insulară a fost lovită de patruzeci şi cinci de cicloane şi furtuni tropicale.

Citește și...