Raed Arafat, avertisment clar pentru români: “Nu este vorba despre o glumă! Nu ucide…”

Publicat: 20/06/2020 | 10:17
Raed Arafat, avertisment clar pentru români: “Nu este vorba despre o glumă! Nu ucide…”

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus continuă să crească în România, motiv pentru care Raed Arafat, șeful DSU, atrage încă o dată atenția ca populația să respecte regulile de distanțare socială și să nu creadă că infectarea cu SARS-CoV-2 este o glumă.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS A LUAT MAI MULTE DECIZII IMPORTANTE, CARE PRIVESC DIRECT ROMÂNIA. CE DECRETE A SEMNAT

O biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „Dacă personalul medical…”

În continuare, Raed Arafat a precizat că nu trebuie, sub nicio formă, să confundăm coronavirusul cu clasica gripă.

„Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă. Dar răspunsul meu este o biata gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical.

CITEȘTE ȘI: ANDREI ȘTEFĂNESCU, PRIMELE DECLARAȚII DESPRE COVID-19: „ȘTIU CĂ SUNT POZITIV. ASTA ESTE. MĂ SIMT DE PARCĂ AM FOST RĂPIT DE EXTRATEREȘTRII”

Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm.

Scenariul că o să avem o creştere exponenţială este unul dintre scenariile care există şi ar fi scenariul urât, să avem o creştere rapidă şi exponenţială”, a mai spus Raed Arafat la TVR.