Raed Arafat, luat peste picior de Vasile Astărăstoae: ”Extratereștii nu au spus nimic (încă)”

Publicat: 21/05/2020 | 16:59
Raed Arafat, luat peste picior de Vasile Astărăstoae: ”Extratereștii nu au spus nimic (încă)”

Vasile Astărăstoae este fostul președinte al Colegiului Medicilor din România și, în contextul crizei medicale a coronavirusului, a scris un text în care ”taxează” dur – dar și ironic, în același timp – o afirmație făcută de secretarul de stat Raed Arafat.

Acesta a declarat că serviciile secrete ar trebui să apere populația de toate dezinformările care apar în această perioadă, în timpul pandemiei, iar Vasile Astărăstoae i-a dat lui Raed Araf o replică acidă pe marginea acestui subiect.

„Secretarul de stat Raed Arafat, într-o intervenție publică, ne spune că există “aginturi”(troli, servicii secrete străine, organizații oculte, nu știu dacă nu a pomenit și de extratereștri), care, prin știri false și comentarii, iau în derâdere eforturile conducătorilor iubiți, interpretează în mod intenționat negativ măsurile luate, lansează zvonuri, care creează o stare de neîncredere în populație, solicită controale privind achizițiile publice făcute fără licitație etc. Sintetizat spus: care sabotează. De aceea au fost sesizate serviciile secrete pentru a-i identifica. Urmează, cred eu, și să-i elimine /neutralizeze”, scris fostul președinte al Colegiului Medicilor din România. (CITEȘTE ȘI: NOU-NĂSCUT DIN BUZĂU, CONFIRMAT CU COVID-19 CUM A VENIT PE LUME! MAMA LUI ARE ACELAȘI DIAGNOSTIC)

Vasile Astărăstoae: ” Trolii țipă că se încalcă demnitatea, libertatea și intimitatea persoanei”

Vasile Astărăstoae continuă în același stil și consideră că Raed Arafat pleacă de la o premisă greșită, considerând că măsurile implementate de autorități care sunt criticate sunt, de fapt și de drept, foarte bune, fiind vorba numai despre pătreri contrare care ”sunt false”.

”Secretarul de stat Raed Arafat ne spune că este un lucru normal și că limita de admisibilitate s-a stabilit la 37,3 grade Celsius. Imediat apar răuvoitorii cu știri false. Trolii țipă că se încalcă demnitatea, libertatea și intimitatea persoanei, că nu se respectă autonomia persoanei, că se încalcă legea drepturilor pacienților și legea privind protecția datelor personale, că în nicio țară europeană nu există asemenea reglementări. Nu contează dacă aceste afirmații sunt adevărate sau nu. Ele contrazic poziția oficială, obiectivul real este să împiedice implementarea măsurii și, în consecință, sunt false de drept.

Serviciile secrete străine (cel mai probabil rusești, chinezești sau maghiare) lansează teoria că măsura este neștiințifică și ineficentă. Dacă peste 90% dintre infectați sunt asimptomatici, ei nu vor fi depistați și vor transmite (clandestin, prin contrabandă) virusul în comunitate. Nu contează dacă aceste afirmații sunt adevărate sau nu. Ele contrazic poziția oficială, obiectivul real este să împiedice implementarea măsurii și, în consecință, sunt false de drept”, continuă Vasile Astărăstoae pe site-ul său. (VEZI ȘI AICI: DIRECTORUL ECDC AVERTIZEAZĂ UN AL DOILEA VAL DE CORONAVIRUS: ”VREAU SĂ FIM REALIȘTI. NU E MOMENTUL SĂ NE RELAXĂM”)

Raed Arafat, ironizat: ”Recunosc că și eu, în nemernicia mea, am lansat știri false”

Vasile Astărăstoae face o referire ironică la extratereștii care încă nu au spus nimic despre măsurile implementate de autorități și trage concluzia că trebuie ”să fim vigilenți”, recomandând – tot ironic, evident – ca persoanele care critică măsurile autorităților să fie denunțate la numărul de urgență 112.

”Extratereștii nu au spus nimic (încă). În concluzie, să fim vigilenți. Dacă întâlnim o persoană, care critică măsurile luate de conducătorii noștri de oști, să nu ezităm și să o denunțăm de îndată la 112.

P.S. Recunosc că și eu, în nemernicia mea, am lansat știri false. Am scris că masca pe care o purtăm (acum obligatoriu) trebuie să fie omologată, adecvată unei infecții virale și fiecare lot controlat în ceea ce privește calitatea. Am scris că dimensiunea virusului e de ordinul nanometrilor în timp ce dimensiunea porilor unei măști chirurgicale e de ordinul micrometrilor (micronilor). Ele sunt o barieră pentru microbi, pentru picaturile de salivă, dar nu și pentru viruși. Am scris că un șal, batic, fular, nu poate înlocui o mască cu filtru. Am scris că măștile neadecvate și improvizațiile pot face mai mult rău decât bine, inclusiv prin sentimentul de siguranță pe care îl induc. Nu contează dacă aceste afirmații sunt adevărate sau nu. Ele contrazic poziția oficială, obiectivul real este să împiedice implementarea măsurii și, în consecință, sunt false de drept. Apelez la clemența conducătorilor”, a scris Vasile Astărăstoae – miercuri – pe site-ul său. (NU RATA: APPLE ȘI GOOGLE AU LANSAT O TEHNOLOGIE DE IDENTIFICAREA SUSPECȚILOR DE CORONAVIRUS. LA CE REGULI TREBUIE SĂ SE SUPUNĂ GUVERNELE)

Citește și...