Raed Arafat susține carantinarea unor orașe sau zone: “Nu recomand nicio relaxare!”

Publicat: 13/07/2020 | 13:14
Raed Arafat susține carantinarea unor orașe sau zone: “Nu recomand nicio relaxare!”

Raed Arafat nu exclude carantinarea unor orașe sau zone unde numărul de cazuri noi de coronavirus a explodat în ultimele zile. Șeful DSU îndeamnă în continuare la precauție și nu ar fi de acord cu luarea unor măsuri de relaxare unde numărul infectărilor a crescut alarmant.

VEZI AICI: GABRIELA FIREA A ANUNȚAT CĂ BUCUREȘTENII CARE PLEACĂ ÎN VACANȚĂ ÎN STRĂINĂTATE VOR PUTEA FACE TESTE PENTRU CORONAVIRUS GRATUIT

Am ieşit chiar destul de bine din prima fază a pandemiei, dar se pare că undeva ne înecăm la mal. Acum nu putem vorbi de răspândire exponenţială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponenţială –  sunt ţări care pe zi au mii de cazuri deja şi acolo într-adevăr este răspândire exponenţială – asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive”, a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, comentând cifrele care se înregistrează în România.

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgență. Cinci zile de foc pentru cabinetul Orban (Surse)

Raed Arafat: “Votul meu este să…”

Întrebat despre noi măsuri de relaxare în România, Raed Arafat: ”Relaxare la acest moment să recomand eu, nu cred şi nu am cum. Aici nu eu recomand. Cel puţin să întărim măsurile compensatorii, să întărim respectarea lor la acest moment. (…) Niciodată doctorul Arafat singur nu gândeşte la asta, suntem o echipă cel puţin de 20 de persoane. Votul meu este să monitorizăm foarte atent, cel mai probabil să nu mai luăm alte măsuri pentru următoarea perioadă şi să aşteptăm să vedem. Dacă vedem că treaba asta începe să crească, pe alocuri, nu neapărat naţional, ci pe zonele cele mai afectate pot să iei anumite măsuri. Asta este posibil”.

VEZI AICI: SITUAȚIE CRITICĂ ÎN FLORIDA. PESTE 15.000 DE PERSOANE TESTATE POZITIV CU CORONAVIRUS, ÎN DOAR 24 DE ORE

Întrebat dacă ia în calcul închiderea unor judeţe sau a unor oraşe, Raed Afarat a prcizat: ”Şi acum putem încă, dar cu multe semne de întrebare. Dacă nu ne iese legea, va fi greu acest lucru”.