Home » Vedete » Raluka, dezvăluiri complete despre operația de diabet de tip 2 a mamei sale. Jurata de la SuperStar a filmat totul, în spitalul din Turcia!

Raluka, dezvăluiri complete despre operația de diabet de tip 2 a mamei sale. Jurata de la SuperStar a filmat totul, în spitalul din Turcia!

De: Cancan 07/12/2021 | 16:31

Raluka, jurata de la Super Star, a realizat un material filmat în spitalul din Turcia, unde mama sa a fost operată de diabet de tip 2.

Raluka a trăit emoții mari, luna trecută, în timp ce mama sa era supusă la operația de diabet de tip 2, într-un spital din Turcia.

După 4 ani în care s-a luptat cu diabetul de tip 2 și cu alte boli asociate acestuia, mama vedetei de la Pro Tv a decis, la îndemnul consilierului medical Ensar Duman (www.ensarduman.ro), să opteze pentru metoda vindecării chirurgicale a diabetului.

Mama Ralukăi are 59 de ani și suferă de hipertensiune, probleme cardiace și renale, fibrilații, are obezitate și a trecut peste un AVC, în 2017, în urma căruia i s-a declanșat diabetul.

În ciuda istoric medical complicat, la începutul lunii noiembrie, mama artistei a fost supusă intervenției de interpoziție/transpoziție ileală, denumită popular operație de diabet tip 2.

Pentru a-i fi alături în zilele spitalizării și perioadele pre și post operator, Raluka s-a internat cu mama sa, în spitalul turcesc.

„La început, pacienta a realizat un set de analize de compatibilitate cu operația și analize complete și complexe pentru afecțiunile pe care le are. Rezultatele au fost interpretate de echipa medicală multidisciplinară, iar Profesorul Dr a decis că ea poate fi operată.

În spitalele noastre, există două tehnici de a realiza operația de diabet: metoda laparoscopică și metoda executată cu ajutorul robotului da Vinci. Din cauza afecțiunilor multiple, în cazul mamei Ralukăi, medicii au optat pentru metoda intervenției robotizate.

   Operația a durat 2 ore și jumătate și a implicat o zi de Terapie Intensivă. Deseori, mai ales după intervenția realizată laparoscopic, pacienții sunt duși direct în rezerva lor, iar la 3 ore de la operației își recapată mobilitatea și sunt îndemnați să meargă.

CITEŞTE ŞI: RALUKA A ÎNNOPTAT ÎN SPITAL. MAMA SA ESTE OPERATĂ ASTĂZI DE DIABET DE TIP 2! 

Operația a fost un succes! La o zi de la intervenție, mama artistei a fost din nou evaluată și a primit recomandări de la dietetician, cardiolog și nefrolog. Pacienta va menține relația cu echipa medicală, din Turcia și România și va respecta regimul alimentar și de viață care i-a fost recomandat.

Ea va reveni la controlul de 1 lună de la operație. Tot sejurul petrecut de Raluka și mama sa, în Turcia, cu analize, operație și refacere a fost de 9 zile”, explică Ensar Duman, consilierul medical care face legătura românilor cu spitalele din Turcia.

Ce spune mama Ralukăi despre operația de diabet

Mama Ralukăi are numai cuvinte de laudă la adresa medicilor din Istanbul. Din dorința de a ajuta și alți români să afle despre posibilitatea tratării chirurgicale a diabetului de tip 2, ea a dezvăluit afecțiunile pe care le avea și cum a decurs operația sa de diabet de tip 2.

 „A fost un succes, a fost totul ok. M-am mirat, mă așteptam să mă doară, să simt, să mă tragă. Absolut nimic, nimic, nimic!

În primul rând, celor care vor să vină și să facă operația aceasta le spun să aibă încredere totală că nu vor avea de suferit. Nu vor simți durere.

După operație, am fost 24 de ore în Terapie Intensivă și nu pot să spun ce îngrijire am avut acolo.

24 de ore s-au ocupat doi asistenți de mine, încontinuu, cu medicamentație, tratament, spălat, curățat, schimbat, de câte ori a fost nevoie și nu am simțit durere, nu am simțit absolut nimic. (…)

   Domnul doctor mi-a dat toată încrederea că se poate face (n.r.: realiza operația), cu toate problemele mele pe care le-am avut. Probleme de: inimă, de rinichi, neuronale, că am avut un atac cerebral și am probleme cervicale, problemele de tensiune și fibrilația, care este cea mai importantă.

Cu toate acestea, operația a fost un succes!”, povestește mama Ralukăi despre intervenția salvatoare, aproape necunoscută românilor.

CITEŞTE ŞI: AU „FĂCUT-O” DIN CUVINTE! EI SUNT CEI PE CARE RALUKA NU-I POATE REFUZA

După ce a scăpat de stres și emoții și s-a văzut din nou alături de mama sa, Raluka a mulțumit echipei medicale multidisciplinare și consilierului medical Ensar Duman.

„Am trecut pe la toți doctorii care trebuiau să-și dea acordul pentru efectuarea operație, mai exact pe la: cardiologie, nefrologie, diabet, bineînțeles, anestezist și internist, în cele din urmă.

Trebuia să avem acordul acestor doctori, să nu existe niciun risc. Bineînțeles, un risc există există la orice om indiferent cât de sănătos este… (…)

În prima zi, mama a fost un pic speriată pentru că nu știa ce se întâmplă. A intrat dintr-o dată în clădirea aceasta care este absolut superbă. A intrat ca într-un hotel, nu știa ce se întâmplă. Dar doctorii sunt minunați, de-a dreptul. Sunt niște oameni care vin și îți vorbesc și-ți explică, până înțelegi exact ce se întâmplă cu corpul tău și cum funcționează el.

I-au explicat exact ce se va face în timpul operației, a înțeles și, după prima zi, mama era convinsă că se va face operația și că totul va decurge perfect. S-a liniștit s-a relaxat dintr-o dată și am văzut-o din ce în ce mai des cu zâmbetul pe buze. (…)”, povestește Raluka.

Emoțiile au atins cote maxime în ziua operației

   “Au venit asistenții și au luat-o din cameră, camera de spital în care eu stau cu ea și de atunci nu am mai văzut-o, bineînțeles, până acum, pentru că a intrat în operație la ora 08:00 și la 10:30 operația s-a încheiat. Apoi, domnul Prof. Dr. a venit în cameră să-mi povestească cum a decurs operația. Totul a decurs foarte bine, totul a mers așa cum ar fi trebuit să meargă.

   Mama este bine, în acest moment. Așteptăm să vedem rezultatele și așteptăm să scăpăm de diabet și odată cu el, mama să piardă în greutate destul de mult ca să se rezolve o mare parte și din celelalte probleme pe care le are”, a declarat Raluka.

Operația de diabet de tip 2 se realizează din 2007!

Pe plan mondial, diabetul de tip 2 a atins nivelul de epidemie și aproape jumătate de miliard de oameni suferă de această boală. Statisticile din România sunt îngrijorătoare, mai mult de 12,4% din populaţia țării, aproximativ 1,7 milioane de români, au fost depistați cu diabet de tip 2. De asemenea, cifrele arată că prediabetul este descoperit la persoane tot mai tinere.

Vestea bună este că, din 2007, în țările cu sisteme de sănătate solide, diabetul de tip 2 se tratează chirurgical prin intervenția de interpoziție/transpoziție ileală. Operația de diabet de tip 2 aparține Chirurgiei Metabolice, se realizează la nivelul intestinului subțire, zona ileon și are loc laparoscopic sau prin metoda robotizată.

În timpul operației de diabet, în cazurile de obezitate, medicii pot interveni pentru a rezolva și acestă problemă.

După operația de diabet zaharat de tip 2, valorilor glicemiei se normalizează, se renunță la medicație (inclusiv insulină) și la regimul alimentar strict.

De asemenea, complicațiile apărute pe fondul diabetului (hipertensiune, retinopatie diabetică, neuropatie diabetică) se diminuează până la remitere totală.

Astfel, diabetul, boala considerată progresivă și “pe viață”, devine tratabilă prin operația de diabet de tip 2.

 

Sursă foto: capturi video, Instagram

Parteneri
Sentinţa: 300 de ani de închisoare! Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea:
Sentinţa: 300 de ani de închisoare! Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea: "Am fost goală...
FOTO. Pozele prea provocatoare ale fostei soții a lui Marian Drăgulescu! Instagram i-a șters contul Larisei
FOTO. Pozele prea provocatoare ale fostei soții a lui Marian Drăgulescu! Instagram i-a șters contul...
BMW-uri aparținând unui traficant de droguri sunt scoase la vânzare la prețuri mici
BMW-uri aparținând unui traficant de droguri sunt scoase la vânzare la prețuri mici
Fructele cu cel mai mult zahăr. Pot afecta ficatul și pot îngrășa, consumate în exces
Fructele cu cel mai mult zahăr. Pot afecta ficatul și pot îngrășa, consumate în exces
Natalia Oreiro a împlinit 45 de ani. Cum arată actrița: a publicat poză nemachiată
Natalia Oreiro a împlinit 45 de ani. Cum arată actrița: a publicat poză nemachiată
Un OZN metalic HIPERSONIC i-a îngrozit pe oficialii din Pentagon! Imagini ULUITOARE!
Un OZN metalic HIPERSONIC i-a îngrozit pe oficialii din Pentagon! Imagini ULUITOARE!
Informație de ultima oră! Ce s-a întâmplat cu SORIN OPRESCU. ESTE BREAKING NEWS
Informație de ultima oră! Ce s-a întâmplat cu SORIN OPRESCU. ESTE BREAKING NEWS
Jale și lacrimi! Bădălău e topit de dor după Bianca. A vrut să-și arate bărbăția dându-i papucii, iar acum plânge după ea. Imagini ULUITOARE cu puiul de milionar!
Jale și lacrimi! Bădălău e topit de dor după Bianca. A vrut să-și arate bărbăția...
BANCUL ZILEI – Surprinși când făceau amor nebun în public. Exhibiționiștii i-au lăsat pe toți cu gura căscată
BANCUL ZILEI – Surprinși când făceau amor nebun în public. Exhibiționiștii i-au lăsat pe toți...
Bianca Drăgușanu a spus adevărul despre sarcină, la TV, după despărțirea de iubit
Bianca Drăgușanu a spus adevărul despre sarcină, la TV, după despărțirea de iubit
A golit dulapul soției moarte, iar obiectul ascuns găsit l-a mâniat: „Nu mă lăsa să umblu prin lucrurile ei”
A golit dulapul soției moarte, iar obiectul ascuns găsit l-a mâniat: „Nu mă lăsa să...
Putin va fi înlăturat de la putere peste 3 luni? Aliaţii săi recunosc că războiul din Ucraina este pierdut, iar ofiţerii refuză să-i execute ordinele pentru atacuri nucleare
Putin va fi înlăturat de la putere peste 3 luni? Aliaţii săi recunosc că războiul...
ZELENSKI S-A SINUCIS! Vestea cumplită despre președintele Ucrainei. Ce s-a întâmplat, de fapt
ZELENSKI S-A SINUCIS! Vestea cumplită despre președintele Ucrainei. Ce s-a întâmplat, de fapt
Cristian Boureanu nu a uitat-o pe  Laura Dincă! Fostul politician își dorește împăcarea. ”Ea e treaba mea.”
Cristian Boureanu nu a uitat-o pe Laura Dincă! Fostul politician își dorește împăcarea. ”Ea e...
Și-a întâlnit viitorii socri și l-a recunoscut pe tatăl fetei. Și-a amintit, șocat, de unde. „Dacă o iubești, spune-i!”
Și-a întâlnit viitorii socri și l-a recunoscut pe tatăl fetei. Și-a amintit, șocat, de unde....
Cum a încercat Sorin Oprescu să îi convingă pe judecătorii eleni că nu a fugit din România. Gest neașteptat!
Cum a încercat Sorin Oprescu să îi convingă pe judecătorii eleni că nu a fugit...
„Mi-am găsit noul poster!
„Mi-am găsit noul poster!" A apărut aproape dezbrăcată pe internet și și-a înnebunit fanii! Apariția...
Chiar e însărcinată? Bianca Drăgușanu, adevărul despre copilul pe care l-ar aștepta cu Gabi Bădălău: „Am epatat
Chiar e însărcinată? Bianca Drăgușanu, adevărul despre copilul pe care l-ar aștepta cu Gabi Bădălău:...
Zi decisivă pentru Sorin Oprescu! Astăzi află dacă va fi eliberat din închisoare. Un complet de judecată de la Curtea de Apel din Atena va judeca în regim de urgență soarta fostului edil al Capitalei
Zi decisivă pentru Sorin Oprescu! Astăzi află dacă va fi eliberat din închisoare. Un complet...
Reghe, primele detalii despre bebeluș!
Reghe, primele detalii despre bebeluș! "Ieri, azi trebuia să fie termenul. Sper să fie bine"
Bianca Drăgușanu l-a dat în gât pe Bădălău după ce i-a dat papucii: ”Lui îi plac combinațiile...”
Bianca Drăgușanu l-a dat în gât pe Bădălău după ce i-a dat papucii: ”Lui îi...
A murit Ioana, fata accidentată în parcarea unui mall din București. Detalii halucinante
A murit Ioana, fata accidentată în parcarea unui mall din București. Detalii halucinante
O stewardesă a rămas singură cu Elon Musk. Ce a urmat e uluitor: I-a oferit un cal pentru...
O stewardesă a rămas singură cu Elon Musk. Ce a urmat e uluitor: I-a oferit...