Răsturnare de situație în cazul criminalului Esterei, fetița violată și ucisă în Baia Mare! Ce au descoperit anchetatorii

Publicat: 19/06/2018 | 08:54
Răsturnare de situație în cazul criminalului Esterei, fetița violată și ucisă în Baia Mare! Ce au descoperit anchetatorii

Ancheta în cazul Esterei, fetița violată și ucisă în Baia Mare e departe de a se fi încheiat. Investigatorii au conturat portretul criminalului micuței de numai cinci ani. Se pare că acesta are mai puțin de 50 de kilograme și nu are forța. Asta susțin criminaliștii, după ce au analizat leziunile de pe trupul fetiței ucise în urmă cu o lună și jumătate într-un cartier mărginaș. 

Anchetatorii cred că este vorba de un criminal tânăr, probabil un copil. De asemenea, ei nu exclud ipoteza conform căreia criminalul Esterei ar putea fi un adult nedezvoltate.

„Penetrarea nu a fost nici profundă, nici finalizată, pentru că altfel victima ar fi suferit leziuni extrem de grave, poate chiar rupturi de organe. Coroborând aceste date medicale cu celelalte leziuni descoperite la autopsie pe corpul fetiței – urme de compresie a trupului prins între agresor și sol, dar și răni provocate prin strângere cu mâna -, am conturat profilul ucigașului. Noi credem că vorbim de un suspect ce are 14-16 ani, cu o constituție astenică, fără prea multă putere, ce nu are mai mult de 50 de kilograme și cu organul sexual mic sau nedezvoltat. Poate fi și un adult, dar care să se încadreze la tipologia amintită. S-a folosit de ce a găsit la îndemână, o cărămidă cu care a lovit-o în cap. Nu a premeditat crima, ci doar violul. Strigătele fetiței l-au speriat și l-au făcut să întrerupă penetrarea. Dacă nu ar fi existat atacul mortal cu cărămida, fetița ar fi supraviețuit violului”, au declarat surse din anchetă pentru libertatea.ro.

Estera a fost înmormântată în rochie de mireasă

La începutul lunii mai, Estera a fost înmormântată în prezența familiei și a vecinilor.  Micuța a fost îmbrăcată în rochie de mireasă, așa cum cere tradiția. Sicriul a fost tot unul alb, iar ea a fost îngropată în cimitirul Horia 2 din Baia Mare. Cătălin Cherecheș, primarul orașului, a suportat toate cheltuielile de înmormântare. Acestea au fost în valoare de 5.000 de lei. (CITEȘTE ȘI Estera, fetița de 5 ani ucisă în Baia Mare, a fost deshumată! )

Estera a fost violată și ucisă pe 30 aprilie

Vă reamintim că fiica unei familii de romi, care locuiește în zonă fostului combinat Cuprom din Baia Mare a fost agresată sexual și omorâtă, în urmă cu patru zile. Potrivit anchetatorilor, criminalul a lovit-o cu o cărămidă în cap. Cadavrul copilei a fost descoperit seara, dezbrăcat de la brâu în jos, de doi dintre frații ei: un băiat de 12 și o față de 17 ani. Familia avea nouă copii, iar acum au mai rămas opt.

Citește și...