Razboi mafiot de gradul zero! Cum li s-a infundat fratilor Camataru dupa alianta dintre clanul Sportivilor si Vancica

Publicat: 22/02/2013 | 11:48
Razboi mafiot de gradul zero! Cum li s-a infundat fratilor Camataru dupa alianta dintre clanul Sportivilor si Vancica

Nu a trecut nici un an de cand fratii Camataru au fost eliberati, iar acum risca sa ajunga din nou dupa gratii din cauza luptei pentru suprematie, pe care si-o disputa de patru ani cu cei din clanurile Sportivilor si Vancica.

Lupta pentru suprematie intre clanurile mafiote din Bucuresti se consuma de obicei in locuri mai putin circulate, insa, chiar si-asa, politistii aud de aceste incaierari.

Nutu Camataru a plecat calare in 2010 de la Penitenciarul Jilava
Nutu Camataru a plecat calare in 2010 de la Penitenciarul Jilava

Asa se face ca membrii a trei clanuri, considerati cele mai periculoase din Capitala, au ajuns astazi sa fie audiati pentru luptele pe care le-au dat penru a castiga teritoriu. Clanul Camataru, cel mai notoriu dintre toate, a fost “spart” astazi, in cadrul mai multor perchezitii, dupa ce s-a aflat ca acesta a savarsit mai multe acte de violenta impotriva altor doua clanuri care s-au aliat impotriva lor. Este vorba de clanul Sportivilor si Vancica. Politistii au avut informatii ca toti acestia s-ar fi folosit de arme albe si arme de foc in scandaluri.

Sile Camataru si fratele sau in septembrie 2005, in timpul procesului
Sile Camataru si fratele sau in septembrie 2005, in timpul procesului

Clanul Camatarilor a luat foc anul trecut, atunci cand Fane, unul dintre nepotii lui Lica Vancica, l-a injunghiat pe Mihaita Camataru, fiul adoptiv a lui Vasile Balint, zis Sile Camataru.

Sile Camataru
Sile Camataru

Imediat dupa acest incindent, Camatarii au cerut razbunare si au avut mai multe ciocniri, in cartierul Berceni, cu cei din Clanul Sportivilor, care s-au aliat cu cei din Clanul Vancica. A urmat chiar un “raid”, organizat tot de fratii Camataru, in Popesti Leordeni, care l-au avut ca tinta chiar pe liderul gruparii Sportivilor, Robert Nica. Atunci s-au folosit mai multe focuri de arma, iar unul dintre membrii clanului Sportivilor a fost impuscat in plaman.

Procurorii DIICOT au organizat astazi mai multe descinderi, pentru a perchezitiona casele tutuor celor implicate in aceste scandaluri, fiind estimate pana acum un numar de circa 67 de invinuiti care vor fi audiati pe parcursul acestei zile, printre ei si fratii Camataru, care ar putea ajunge din nou dupa gratii din cauza acuzatiilor care li se aduc.

Descinderile nu au fost lipsite de incidente. Sile Camataru a incercat sa scape de politisti sarind de la etajul unu, insa a fost prins repede si dus la Parchetul General.

(Mariana Apostol)
 

Citește și...