Reacția Ambasadei SUA la București după ce doi sportivi americani au fost înjunghiați

Publicat: 16/09/2018 | 13:32

La câteva ore după ce oficialii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București au fost informați despre incidentul sângeros în care au fost implicați baschetbaliștii Darrel Bowie și Joseph McClain, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, aceștia au dat un comunicat.

Citește și:EXCLUSIV. Noi informații despre starea de sănătate a baschetbaliștilor înjunghiați în Brăila. Medicii au dat verdictul clar

Reacția Ambasadei SUA la București după ce doi sportivi americani au fost înjunghiați

În această după-amiază, Ambasada SUA a transmis agenţiei News.ro“a luat cunoştinţă de acest caz şi urmareste îndeaproape incidentul”. Reprezentanții instituției nu au făcut publice alte amănunte despre anchetă sau cei doi sportivi.

Citește și: Anchetatorii au un suspect principal în cazul americanilor înjunghiaţi pe o terasă din Brăila

Vă reamintim că scenele șocante s-au petrecut noaptea trecută pe terasa “The Music Pub”, situată în Grădina Mare din Brăila. Cei doi jucători americani de baschet care au semnat recent contracte cu ACS Cuza Sport Brăila au fost atacați de un grup de persoane în timp ce se aflau într-un bar.

“În jurul orei 02.00, sportivii se aflau pe o terasă din centrul municipiului Brăila. În urma unui conflict în care au fost implicate mai multe persoane, cei doi americani au fost înjunghiați. Încă se analizează camerele din zonă pentru a stabili cu exactitate numărul și numele celor implicați, nu sunt identificați toți. Cei doi americani de 24 și 26 de ani au fost transportați la spital și s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat  purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan, pentru Mediafax.

Darrel Bowie (n.: 22 octombrie 1993) măsoară 2.01 metri și este originar din Milwaukee, Wisconsin. El a absolvit Universitatea Iowa State în 2017 și a jucat un an în Thailanda. Joseph McClain are 24 de ani și s-a remarcat în competiția colegiilor din America, dar și în campionatele din Lituania și Belgia.