Reacţia oficială în scandalul de la BAC în care e implicată cu fiica Ministrului Educaţiei

Publicat: 25/06/2018 | 23:03

După ce s-a aflat că Teodora Popa, fiica cea mare a ministrului Educaţiei, este implicată într-un scandal care are legătură cu examenul de bacalaureat, tatăl ei a dat o declarație. Vă reamintim că adolescenta a fost etichetată pe pagina personală de Instagram, cu doar o zi înainte de a intra în Bacalaureat. Într-un mesaj postat pe celebra rețea de socializare, colegii ei din Suceava s-ar fi laudat că ştiu subiectele de la BAC. (Console si accesorii gaming)

Reacţiile Ministrului şi a Ministerului Educaţiei la scandalul în care e implicată Teodora Popa

La câteva ore după ce a fost făcută publică, fotografia cu fiica ministrului a fost ștearsă de pe Internet. Într-unul dintre comentarii putea fi citit mesajul: “Şterge repede, te rog!”, potrivit observator.tv. Contactat, Ministrul Educaţiei a spus că nu este cazul să aibă o reacţie pe un astfel de subiect. (Cele mai bune oferte laptopuri)

În ciuda declarației făcute de Valentin Popa, Ministerul Educaţiei a fost nevoit să răspundă după ce pe internet au apărut capturi de pe un forum popular în rândul elevilor. La ora trei noaptea, într-un mesaj ar fi fost postate subiectele. Oficialii spun că extragerea subiectelor a avut loc la ora 5 şi 30 de minute dimineaţa, s-au respectat măsurile de securizare, iar variantele apărute pe internet nu au legătură cu varianta extrasă.

Citește și: BAC 2018, limba română: Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, subiecte, la profilul real

Ar fi fost, aşadar, o pur coincidenţă, deşi subiectul al treilea a corespuns cu cel apărut online. La proba scrisă la română de la Bac 2018, elevii au avut de comentat un text poetic din Tudor Arghezi sau din Mihai Eminescu, la profilul real, iar la uman, o operă scrisă de Ion Barbu sau de Lucian Blaga.

Citește și...