Regele Abdallah al Arabiei Saudite, internat de urgenta la spital! „Rezultatele analizelor au aratat ca sufera de pneumonie”

Publicat: 03/01/2015 | 10:25

Regele Abdallah al Arabiei Saudite, spitalizat miercuri, la Ryad, suferă de pneumonie, fapt ce a necesitat vineri seara conectarea lui la un tub de oxigen, pentru "a-l ajuta să respire", a anunţat Cabinetul regal, într-un comunicat.

Suveranul saudit, în vârstă de 91 de ani, a fost internat miercuri la Centrul medical Regele Abdel Aziz al Gărzii Republicane, pentru efectuarea unor analize.

Rezultatele analizelor au arătat că monarhul suferă de pneumonie. A fost necesară conectarea lui la un tub de oxigen, pentru a-l ajuta să respire„, a declarat Cabinetul regal, care nu a precizat durata de spitalizare a regelui saudit.

Regele Abdallah, care are o stare de sănătate precară, a suferit mai multe operaţii în ultimii ani. El are apariţii publice din ce în ce mai rare, fiind reprezentat de prinţul moştenitor, Salman Ben Abdel Aziz, în vârstă de 77 de ani. Monarhul saudit a fost supus în 2010, la New York, unei intervenţii pentru hernie de disc.

B.P

Citește și...