”Regele aroganțelor” a pus mâna pe cârciuma milionarilor și a închis-o… Motivul?! Îl deranja muzica de pe terasă!

Autor: Răzvan Scarlat
Publicat: 29/05/2018 | 23:30

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, o mega-poveste, al cărei deznodământ i-a îndoliat pe bogătașii din țara noastră. Un miliardar ultradiscret care, de azi, ar putea fi poreclit, fără probleme, ”Regele aroganțelor”, a pus mâna (printr-un mecanism perfect legal) pe celebra cârciumă „El Capitan”, de pe malul lacului Snagov, după ce a participat, anul trecut, la o licitație. Pe omul de afaceri nu l-a interesat profitul. Culmea! Dimpotrivă, a închis localul, iar motivul gestului este incredibil. (Cele mai bune oferte laptopuri) Miliardarul era deranjat de muzica de la terasă și, astfel, a făcut tot posibilul pentru a închiria spațiul, după care să poată pune lacătul pe ușa localului. „El Capitan” era locul unde afaceriști de top și politicieni cunoscuți se strângeau în fiecare weekend.

„El Capitan” a fost, mult timp, raiul milionarilor. Era căutat mai ales de către oamenii cu bani din Capitală și nu numai. Localul este, însă, în prezent, istorie. Cum s-a ajuns aici? CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, detaliile.

Anul trecut, pe 10 iulie, a avut loc o licitație pentru închirierea spațiului, pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire. Suprafața a intrat în posesia unuia dintre cei mai bogați români, despre care se spune că are peste 100 milioane de euro cash doar în băncile din România. În plus, bogătașul deține proprietăți uriașe, care valorează o avere, și este, probabil, cel mai mare deținător de spații comerciale, casele lui de schimb și amanet împânzind țara noastră. (VEZI AICI: CLUBURILE FRATELLI, CHABOO, SEVA ȘI ALTELE, ÎNCHISE!)

Miliardarul a câștigat, așa cum era de așteptat, licitația. A închiriat terenul pe care se află „El Capitan” pentru o perioadă de 60 de luni, oferind chiar și o garanție. Surse autorizate susțin că la licitație au participat trei companii, toate controlate sau având legături cu mega-discretul om de afaceri. Acesta a vrut să fie sigur că va obține contractul de la Primăria Snagov și, din acest motiv, a participat la licitație cu trei firme. (NU RATA: TOTUL S-A ÎNTÂMPLAT LA EL CAPITAN DE LA SNAGOV! )

Societățile mai sus amintite au, de asemenea, legături cu Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, și Remus Truică, un celebru om de afaceri, cu relații în lumea politică. După ce a câștigat licitația, miliardarul a decis să nu mai deschidă „El Capitan”, iar locul cu pricina l-a dat în comodat – cu titlu gratuit, prin urmare – Căpităniei Snagov.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a aflat și motivul pentru care omul de afaceri a decis să nu mai redeschidă superbul local de care milionarii se bucurau la final de săptămână.

Bun prieten și asociat cu Gabriel Mutu, miliardarul are o proprietate fabuloasă pe malul Lacului Snagov și, deranjat de muzica din weekend de la terasa „El Capitan”, a luat decizia să pună mâna pe ea și s-o închidă. Lucru pe care, de altfel, l-a și reușit. Astfel că omul de afaceri se poate bucura, acum, de liniște. A scăpat de petrecăreți și a “ras” din Parcul Snagov cârciuma de suflet a oamenilor cu bani din București și împrejurimi. (Super oferte la accesorii gaming)

Sursele noastre susțin că, în prezent, este „doliu” în lumea bogătașilor de pe malul Snagovului. „El Capitan” era operat de LOFT și era localul preferat al persoanelor cu dare de mână, dar și singurul restaurant frecventat de toată protipendada. Acolo, în fiecare weekend, milionarii României se întâlneau la party-uri cu băuturi dintre cele mai scumpe și apăreau cu bărcile direct de pe lac. (CITEȘTE ȘI: EFECTUL COLECTIV! UN CLUB DE FIȚE DIN BUCUREȘTI, ÎNCHIS DE AUTORITĂȚI)

Un consilier local, Mihai Anghel, a explicat licitația care a avut loc pentru „El Capitan”, precizând că prețul de pornire a fost surprinzător de mic, dacă ținem cont de valoarea spațiului.

Eu, din calitatea mea de consilier, am cerut în acel moment, când s-a scos la licitaţie acel teren, pentru că noi vorbim de teren, nu de construcţie, am solicitat ca preţul minim de pornire să fie undeva între 2.500 şi 3.000 de euro pe lună. Lucru care, din păcate, nu a fost pe placul membrilor Consiliului Local. Nu au ţinut cont de propunerea mea şi au rămas la propunerea primarului ca licitaţia să se pornească de la o sumă în jur de 1.000 de euro pe lună.

Expira termenul de închiriere şi trebuia, într-un fel sau în altul, ori să se prelungească, ori să se găsească un alt client acolo. În mod normal, licitaţia nici nu trebuia ţinută din punct de vedere juridic pentru că nu în Consiliul Local se stabileşte preţul de pornire. Trebuia adus un evaluator, care trebuie să facă o cercetare la faţa locului, să propună un preţ de pornire al licitaţiei. Şi, într-adevăr, de acolo, de la preţul de pornire al licitaţiei, Consiliul Local avea puterea să îl crească sau să îl scadă. Trebuia să existe un studiu de piaţă. Lucru care nu s-a întâmplat. Studiul de piaţă se pare că l-a făcut iniţiatorul proiectului de hotărâre, în speţă domnul primar, pentru că asta reiese din documente.

Preţul a fost unul foarte mic, având în vedere că acolo se desfăşura o activitate economică unde veneau oameni cu dare de mână, ca să nu spun altfel, preţurile, din câte ştiu eu, erau destul de mari, fiind, practic, cea mai frumoasă şi cea mai căutată zonă de pe malul Lacului Snagov. Toată crema Bucureştiului şi nu numai o puteai întâlni în zilele de weekend la El Capitan, în Snagov. Şi, atunci, 1.000 de euro pe lună este extrem de puţin”, a spus Mihai Anghel pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Ce spune Mihai Anghel despre contractul de comodat

Întrebat cum comentează faptul că miliardarul a dat în comodat Căpităniei Snagov, locul cu pricina, Mihai Anghel a declarat: “Știu că există acolo, dacă mergeţi pe lac, există o pancartă pe care scrie foarte clar «Căpitănia Lacului» sau ceva de genul. Dar nu ştiu dacă li s-a făcut comodat pe întregul teren sau toate construcţiile de acolo. Din câte ştiu sau din câte se vede, se pare că există doar o construcţie mică între El Capitan şi Dolce Vita. Nu cred că este vorba de toată suprafaţă de 3.000 şi ceva de metri pătraţi care s-a scos la licitaţie”.

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a încercat să ia legătura cu reprezentanții Căpităniei Snagov. Un angajat ne-a solicitat să trimitem un e-mail, lucru pe care l-am și făcut. Din păcate, până în clipa de față, nu am primit niciun răspuns cu privire la contractul de comodat prin care “Regele aroganțelor” le-ar fi cedat, cu titlu gratuit, suprafața pe care a câștigat-o la licitație.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)