Acasă » Exclusiv » „Regele imobiliarelor” s-a „războit” cu Poliția după ce a fost prins cu 181 km/h. Ce decizie au luat magistrații și cum au motivat-o. „Prezintă un pericol social ridicat”

„Regele imobiliarelor” s-a „războit” cu Poliția după ce a fost prins cu 181 km/h. Ce decizie au luat magistrații și cum au motivat-o. „Prezintă un pericol social ridicat”

De: Beatrice Dumitru 11/01/2021 | 23:20

„Regele imobiliarelor” Eduard Uzunov a deschis proces Poliției, după ce a fost prins „în ofsaid”, cu mult peste viteza legală, de un echipaj de la ”Rutieră”. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, informații de culise.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte unice din  procesul pe care ”Regele imobiliarelor” l-a intentat Inspectoratului General al Poliției Române.

Eduard Uzunov a fost prins pe picior greșit de un echipaj de la ”Rutieră”. În urma abaterilor grave constatate de agenți, ”Regele imobiliarelor” s-a ales cu o amendă de 1.305 lei, dar și cu permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru că s-ar fi simțit sancționat pe nedrept, celebrul afacerist și-a căutat dreptatea în instanță. După ce a pierdut la „fond”, Eduard Uzunov a contestat decizia cu apel.

Ce a susținut „Regele imobiliarelor” în fața instanței

După cum reiese dintr-un document D.A.S., deși clientul său a fost filmat în timp ce rula cu 181 km/h, pe Autostrada Soarelui, apărătorul afaceristului a susținut în fața instanței de judecată anularea procesului verbal. (CITEȘTE ȘI: EDUARD UZUNOV A SĂRUTAT-O PE PLAJĂ PE FOSTA SOȚIE A CUNOSCUTULUI FOTBALIST!)

”Împotriva acestei hotărâri a declarat apel, în termen, motivat, reclamantul U M E , solicitând admiterea apelului, schimbarea în tot a soluției pronunțate de Judecătoria Fetești, cu consecința admiterii plângerii contravenționale și anula rea procesului-verbal de contravenție și a tuturor măsurilor dispuse prin acesta, cu obligarea intimatului la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu.

În motivarea apelului, arată că instanța de fond nu a analizat în mod corespunzător probatoriul administrat în cauză, în acest sens, solicitând a se observa că, din filmarea depusă de intimată, că viteza înregistrată nu se poate stabili cu exactitate, aceasta fluctuând.

Astfel, în înregistrarea depusă nu apare viteza de 181 km/h , în realitate, acest lucru nu corespunde adevărului întrucât viteza reală a fost mai redusă decât cea indicată de cinemometru, fiind cunoscut faptul că aceste aparate cunosc o anumită marjă de eroare, ocazie cu care a și făcut această mențiune, în cuprinsul procesului-verbal de contravenție”, se arată într-un document D.A.S.

Ediard Uzunov este supranumit ”Regele imobiliarelor”

”Nu este o contravenție de rezultat, ci una de pericol”

”Sub aspectul sancțiunii aplicate, Tribunalul arată că această contravenție nu este o contravenție de rezultat, ci una de pericol, în sensul că nu este necesară producerea unui prejudiciu, urmarea periculoasă constând tocmai în probabilitatea producerii unor urmări nefavorabile relațiilor sociale pe care legea le protejează.

Dintre acestea, instanța apreciază că punerea în pericol a siguranței circulației rutiere, prin depășirea vitezei maxime admise pe acel sector de drum prezintă o periculozitate deosebită, fiind vorba de viața, integritatea și sănătatea persoanelor, și consideră că o astfel de faptă contravențională prezintă un pericol social ridicat.

Tribunalul are în vedere, tocmai pentru a evidenția gradul crescut de pericol social al faptei, că petentul a circulat cu viteza de 181 km/h pe sectorul de drum al Autostrăzii A2 unde exista limitare de viteză la 130 km/h, depășind astfel limita de viteză cu 51 km/h”, se mai arată în document.

Eduard Uzunov a rămas fără permis după ce a fost prins de radar cu 181 km/h, pe A 2

Decizia instanței

”Respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul petent UZUNOV MIRCEA EDUARD, împotriva sentinţei civile nr. 110/30.01.2020 a Judecătoriei Feteşti. Dispune restituirea către apelantul petent Uzunov Mircea Eduard a taxei judiciare de timbru în valoare de 20 lei, achitată cu ordinul de plată nr. nr. 189/30.08.2020, consemnată la Trezorerie. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Ialomița.

A clădit un imperiu din imobiliare

Eduard Uzunov, preşedintele companiei Regatta, este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri de pe piaţa imobiliarelor din România. A intrat în lumea businessului încă din anul trei de studenţie, în perioada perioada 1990-1992. Împreună cu un prieten de-al lui, a vândut mese şi scaune de plastic pentru terase şi aşa a făcut primii bani. Businessul acestora s-a stins repede când dolarul a început să urce şi să nu se mai oprească. Atunci, Eduard Uzunov a decis să se despartă de partenerul său de afaceri şi s-o ia pe cont propriu. (VEZI ȘI: APROPIERE ÎNTRE ”REGELE IMOBILIARELOR” ȘI CELEBRA PREZENTATOARE DE LA ANTENĂ)

Eduard Uzunov şi-a cumpărat o garsonieră, pe care, după ce a renovat-o, a vândut-o la un preţ mai bun. A fost prima tranzacţie imobiliară bifată de acesta.

„Întâia proprietate pe care am vândut-o a fost o garsonieră cu uzufruct pe care am dat 2.000 de dolari. Peste cinci ani, când am vândut-o, am câştigat 12.000 de dolari, iar dacă ar fi să o tranzacţionez acum, aş fi câştigat 30.000 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre rapoartele de piaţă”, spunea Uzunov, potrivit Adevărul.ro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A terminat Facultatea de Jurnalism, în 2019, în București. De atunci, a lucrat la mai multe publicații media. În prezent, este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul, mutat la spitalul de NEBUNI! De ce au luat medicii decizia
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul, mutat la spitalul de NEBUNI! De ce au luat medicii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui Cătălin Dobrescu. Explicația instanței
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...