Regina Marii Britanii a premiat un elev român pentru…

Publicat: 06/02/2019 | 23:13

Un tânăr din comuna doljeană Ghidici a ajuns vedetă în Marea Britanie, după ce a fost premiat de regina Elisabeta a II-a pentru rezultate excelente la învăţătură. El a primit, recent, medalia de aur din partea reginei Regatului Unit al Marii Britanii, ca urmare a rezultatelor excepționale pe care le-a avut ca elev în ultimul an de liceu, la KES Academy Sixth Form. În prezent, tânărul este student la Imperial College din Londra, unde a urmat specializarea Inteligență Artificială, din cadrul domeniului Informatică. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui extraordinară. (CITEȘTE ȘI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)

Premierea lui Cornel Micu cu Medalia de Aur a făcut furori în presa din Anglia. Tânărul din județul Dolj a fost descris ca fiind un student care a impresionat repede staff-ul de la KES Academy Sixth Form (Academia Regele Edward al VII-a) din King’s Lynn, dar și pe colegii săi, prin comportamentul deosebit de politicos și prin abilitățile sale academice.

Cornel este foarte mândru de distincția acordată de Majestatea Sa Elisabeta a II-a

Cornel a ajuns să studieze în Anglia urmându-și părinții, care lucrează în domeniul medical.

“La vremea respectivă, în România, salariile în domeniul sanitar erau foarte mici și am ales să plec în Italia, împreună cu soția”, spune tatăl băiatului.

În toamna anului 2015, familia s-a mutat în Anglia și, la câteva luni, adică în vara lui 2016, a venit și tânărul. Atunci Cornel și-a continuat studiile la KES Academy Sixth Form.  (CITEŞTE ŞI: Poveşti de succes din Vaslui. Două tinere cu doctorat, finaliste la premiile „Excelenţă Academică în Străinătate”)

Scrisoare de la Buckingham

Momentul când mașina reginei ajunge la Sandringham pentru festivitate (Foto: www.klfm967.co.uk)

În Anglia, Cornel a mai urmat doi ani de liceu, la KES Academy Sixth Form, și a finalizat studiile având cele mai bune rezultate de la nivelul școlii. Vestea că va fi premiat de regina Elisabeta a II-a i-a fost dată chiar de directorul școlii, în urma unei scrisori oficiale primite de la Palatul Buckingham.

„Avem emoții foarte mari pentru acest moment. Nu am visat vreodată să dăm mâna cu regina Regatului Unit al Marii Britanii. Este o onoare foarte mare“, a mai spus tatăl studentului. (VEZI ŞI: Un olimpic ”dă de pământ” cu învăţământul din România)

Momentul a fost unul unic pentru el, ca și pentru Cornel, de altfel.

“A fost un eveniment de neuitat pentru mine și familia mea, unul care ne-a umplut de fericire. Toți eram extrem de emoționați înainte de întâlnire, dar Majestatea Sa a fost extrem de primitoare și am avut o discuție superbă despre cariera mea academică de până acum”, povestește tânărul, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Felicitat pe toată linia

Performanțele lui Cornel Micu au fost evidențiate și în cadrul unei gale a Academiei Regele Edward al VII-a, care s-a desfășurat în urmă cu câteva săptămâni în King’s Lynn, unde tânărul oltean a fost felicitat chiar de primarul Nick Daubney.

Acum Corrnel este student la Imperial College în Londra la specializarea Inteligența Artificială, care face parte din domeniul Informaticii.  (CITEŞTE ŞI: Se întâmplă într-un laborator din Slatina. Maternitatea de roboţi)

Citește și...