Regizorul Terry Gilliam a suferit un atac cerebral înainte ca filmul lui să ruleze în premieră la Festivalul de la Cannes

Publicat: 09/05/2018 | 18:01

Vești proaste în lumea filmului internațional. Regizorul Terry Gilliam a suferit un accident cerebral minor. Potrivit presei din Regatul Unit, artistul se recuperează în reședința sa din Londra, după ce ieri seară a fost externat. Cea mai recentă peliculă regizată de el, „The man who killed Don Quixote”, este programată pentru proiecție în închiderea Festivalului de Film de la Cannes 2018.

În vârstă de 77 de ani, regizorul Terry Gilliam a suferit un accident cerebral minor weekendul trecut, însă informațiile despre starea lui de sănătate au fost făcute publice astăzi, potrivit The Guardian. În prezent, el se simte bine şi se refaceîn locuinţa sa din Marea Britanie, au mai scris jurnaliștii britanici

Lansarea în cinematografe a lungmetrajului „Don Quijote”, de Terry Gilliam, al cărui proces de producţie a durat 17 ani, este blocată de un conflict judiciar, între regizorul britanic şi producătorul portughez Paul Branco, conform Mediafax. Totuşi, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au anunţat în urmă cu câteva săptămâni că lungmetrajul va fi proiectat, pe 19 iunie, în închiderea evenimentului.

Terry Gilliam a scris istorie la Hollywood

Terry Gilliam este unul dintre cei mai îndrăzneţi regizori contemporani, având întotdeauna curajul să sfideze convenţiile şi să experimenteze. Apreciat la nivel internaţional pentru lungmetraje precum „Brazil”, nominalizat pentru cel mai bun scenariu adaptat la gala Oscar din 1986, „The Fisher King”, câştigător al premiului Leul de Argint la Veneţia în 1991, şi „Fear and Loathing in Las Vegas”, inclus în competiţie la Cannes în 1998, filmele lui sunt de obicei comedii negre existenţialiste care iau o turnură tragicomică de situaţie.

Citește și...