Remiză spectaculoasă între moldoveni și ardeleni!

Autor: Cristian P
Publicat: 04/08/2019 | 13:43
Remiză spectaculoasă între moldoveni și ardeleni!

FC Botoșani a terminat nedecis, scor 1-1 (0-1), duelul din runda a IV-a a Ligii 1 pe care l-a susținut pe „Municipal” cu Gaz Metan Mediaș.

Rezultatul poate fi considerat nedrept după aspectul jocului, partida disputându-se doar într-o singură direcție, la poarta ardelenilor. De altfel, eroul partidei a fost Răvan Pleșca, goalkeeperul făcând adevărate minuni între buturile formației sale, fiind cel mai bun jucător de pe teren.

FC Botoșani a început în atac meciul de pe „Municipal” și în primele cinci minute a avut două șanse de gol prin Reagy Ofosu și Alex Țigănașu. Replica ardelenilor a venit în minutul 10 la o lovitură liberă executată de Chamed la care însă Eduard Pap a fost la post.

Contrar cursului jocului, în minutul 19, Gaz Metan Mediaș a deschis scorul în urma unui corner, căpitanul Marius Constantin reluând din opt metri cu o puternică lovitură de cap de lângă Enriko Papa, fără nicio șansă pentru Eduard Pap.

FC Botoșani nu a acuzat șocul și a trecut din nou la ofensivă însă rând pe rând Ofosu, Patache și Andronic au ratat ținta iar Gaz Metan Mediaș a intrat la pauză în avantaj minim pe tabela de marcaj.

Actul secund s-a desfășurat după aceleași coordonate, cu FC Botoșani având posesia și jucând cu fundașii în jumătatea de teren a ardelenilor, care, la fel ca și în primul mitan, s-au pus pe două linii pentru a bloca acțiunile de atac ale botoșănenilor.

Abia intrat pe teren în locul lui Răzvan Andronic, Cătălin Golofca a avut șansa egalării în minutul 60 însă Răzvan Pleșca a fost în zi de grație, blocându-l pe atacantul botoșănen după ce în urmă cu doar cinci minute reușise să respingă și șutul lui Jonathan Rodriguez.  În minutul 75, Reagy Ofosu a reluat perfect cu capul din opt metri dar, depășit de situație, Răzvan Pleșca a fost salvat de această dată de stâlpul din dreapta porții sale, ardelenii rămânând în continuare în avantaj.

Golakeeperul Gazului a fost însă nevoit să scoată balonul din plasa porții sale în minutul 83. Introdus pe teren în locul lui Enriko Papa în minutul 76, Eduard Florescu l-a învins pe Răzvan Pleșca cu un șut plasat, scorul devenind 1-1.

În minutul 87 FC Botoșani a avut șansa victoriei însă Pleșca a avut din nou o intervenție de zile mari, reușind să-l blocheze pe Cătălin Golofca din poziție de unu la unu.

Pe finalul meciului, oaspeții au tras de timp cât au putut cu largul concurs al centralului Robert Dumitru, iar partida s-a terminat nedecis, 1-1.

În urma acestui rezultat, atât FC Botoșani cât și Gaz Metan Mediaș au rămas neînvinse în acest sezon al Ligii 1, botoșănenii acumulând 8 puncte în timp ce ardelenii au cu două puncte mai puțin.

Citește și...