Reprezentanta României la Eurovision 2017 s-a tuns scurt! Cum arată Ilinca Băncilă cu noul look, dar și după ce a învins boala pe care a ascuns-o

Publicat: 28/02/2018 | 17:26

Ilinca Băncilă, reprezentanta României la Eurovision 2017, și-a făcut o schimare de look radicală. După ce a trecut pe la un salon de înfrumusețare, unde s-a lăsat pe mâinile unui hairstylist priceput, cântăreața și-a tuns destul de mult din părul bălai. Noul look e fresh și o prinde foarte bine și radiază, după ce anul trecut s-a luptat cu o maladie pe care a ascuns-o înainte de a reprezenta țara noastră anul trecut la Eurovision.

În vârstă de 19 ani, Ilinca Băncilă a cucerit românii cu talentul și vocea ei încă de când s-a făcut remarcată cu  piesa cu care a participat la Eurovision. „Yodel It” a cântat-o împreună cu artistul Alex Florea. Anul trecut, înainte de a urca pe scena de la Kiev ca să reprezinte România la Eurovision 2017, cântăreața a fost diagnosticată cu o boală, care ar fi putut să o coste vocea. Riscurile au fost atât de mari, încât putea să rămână fără voce toată viața.

Povestea era una mai veche. Și asta pentru că a început pe când avea doar nouă ani, când a făcut gastrită.  dar nimeni nu a legat-o cu ce urma să se întâmple până cu doar o săptămână înainte de Eurovision când medicul corului Filarmonicii din Cluj i-a spus un diagnostic crunt: laringită de reflux.

„Laringită de reflux… Acidul gastric îmi ardea corzile vocale și aveam mereu secreții pe care nu le puteam controla, inflamații. Și totul se putea agrava iremediabil dacă nu ajungeam să urmez un regim și un tratament. Au fost perioade lungi în care nimeni nu știa să-mi spună ce se întâmplă. Putea fi mult mai grav. Imediat ce am primit diagnosticul, am început un regim pentru stomac și tratament, dar și exerciții specifice care să mă ajute să trec cu bine peste Eurovision”, a povestit după ce s-a întors de la Kiev în cadrul unui interviu pentru libertatea.ro.

Din fericire, starea ei de sănătate este bună acum, pentru că a respectat cu strictețe recomandările specialiștilor. În plus, ea se concentrează mult pe carieră și a scos o piesă nouă. În urmă cu două săptămâni, tânăra artistă a lansat melodia „Nu acum”, prima după ce anul trecut a reprezentat țara noastră la Eurovision.

Cu melodia „Yodel It”, Ilinca Băncilă şi Alex Florea au adus România pe un loc 7, cea mai bună clasare din ultimii şapte ani.