Restricții noi pentru românii care vor să meargă în Italia. Regulile care vor intra in vigoare de luni

Publicat: 06/09/2020 | 21:34
Restricții noi pentru românii care vor să meargă în Italia. Regulile care vor intra in vigoare de luni

Italia va introduce, începând de luni, 7 septembrie, noi restricții pentru potrivit unui anunț al autorităților din peninsulă.

Așadar, începând de luni, rmânii care merg în Italia vor sta, timp de 14 zile în izolare. Decizia a fost luată din cauza creşterii cazurilor de COVID-19, iar noul decret a fost deja semnat de premierul Italiei, Giuseppe Conte.

Măsura se aplică românilor și bulgarilor

Concret, în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa şi se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Citește și: Medicul lui Silvio Berlusconi, rezervat cu privire la starea magnatului italian: „Se încadrează în categoria persoanelor mai fragile / Faza este delicată”

În cazul celor care ajung în Italia din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia, ei au obligaţia să facă testul pentru depistarea coronavirusului.

Masca, obligatorie în Italia, în toate spaţiile închise

În același timp, râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

În Italia, purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior, în intervalul orar 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Situația COVID-19 din 6 septembrie

Până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.150 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până duminică, 6 septembrie, 3.893 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 05.09.2020 (10:00) – 06.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 43 de decese (24 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Timiș, Vrancea, Ilfov și București.

Nu rata: Coronavirus România 6 septembrie. A scăzut numărul infectărilor! Ce se întâmplă în București

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani.