Rezultate Bacalaureat 2020. Cum poți afla ce notă ai luat dacă ai uitat codul primit

Publicat: 30/06/2020 | 11:00
Rezultate Bacalaureat 2020. Cum poți afla ce notă ai luat dacă ai uitat codul primit

Cei aproximativ 155.500 de elevi care susținut examenul de Bacalaureat în 2020 așteaptă cu nerăbdare să afle cei medii au obținut. Rezultatele de la BAC 2020 vor fi afișate pe site-ul Edu.ro, dar și la avizierele liceelor până în ora 12.00. 

UPDATE. Contestaţiile pot fi depuse marţi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, şi miercuri, între orele 8:00 – 12:00. Mai multe detalii despre cum trebuie să arate contestaţia pot fi consultate aici, pe cancan.ro.

Anul acesta, în premieră, rezultatele la BAC 2020 notele vor fi afișate doar online, fără nume și prenume, datele personale fiind înlocuite de un COD.

Citește și: Bacalaureat 2020. La ce oră se afişează, de fapt, rezultatele la BAC

De unde obții un nou cod

Dacă se întâmplă ca elevul să piardă bilețelul cu codul, acesta îl poate primi înapoi în foarte scurt timp, întrucât școala ține o evidență clară atât în catalogul Centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale, așa că îi va fi comunicat la nevoie.

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

La prima probă, au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o completeze, pentru că acești elevi, absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori. Deci, părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru că au fost foarte mulți părinți care nu și-au dat acordul, am ales să luăm o decizie la nivel de sistem, de minister, astfel încât să anonimizăm numele și prenumele.

Nu rata: Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2020. Edu.ro va publica rezultatele oficiale. Live UPDATE

Legea educației naționale prevede că rezultatele acestor examene sunt publice, dar rezultatele înseamnă, de fapt, notele pe care copilul le ia la fiecare probă și media”, explica Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

O altă premieră la Bacalaureat 2020

O altă premieră în acest an, contestațiile la Bac 2020 pot fi depuse și online, pe adresa de e-mail oficială a instituției unde a fost susținut examenul de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2020, contestațiile vor fi soluționate în perioada 1-4 iulie, iar rezultatele finale la Bac 2020 vor fi publicate pe 4 iulie.

Citește și...