Acasă » Știri » Rezultate Evaluarea Națională 2023 | Cum afli ce notă ai luat, în funcție de județ și de codul candidatului, pe EDU.RO

Rezultate Evaluarea Națională 2023 | Cum afli ce notă ai luat, în funcție de județ și de codul candidatului, pe EDU.RO

De: Luciana Polite 28/06/2023 | 10:30
Rezultate Evaluarea Națională 2023 | Cum afli ce notă ai luat, în funcție de județ și de codul candidatului, pe EDU.RO
Rezultate Evaluarea Națională 2023

Pe data de 28 iunie sunt publicate rezultatele pentru Evaluarea Națională 2023 pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Datele personale ale candidaților sunt anonimizate. Pentru a putea afla nota de la examen, absolvenții de gimnaziu trebuie să introducă un cod pe care l-au primit de la școală. Astfel, vor afla nota atât pentru proba scrisă la Limba și literatura Română, cât și pentru matematică. 

Update ora 10:30 Vezi AICI câte medii de 10 au fost obținute de elevii din Capitală.

Update ora 10:00 Au fost publicate rezultatele pentru Evaluarea Națională și pot fi accesate direct aici. Pentru a vedea notele, trebuie să fie introdus codul candidatului.

Update ora 09:30 Totodată, trebuie să cunoașteți și ce se întâmplă dacă nota la Evaluarea Națională este sub 5.00. În aceste condiții, elevii care au sub pragul acelei note ar urma să intre la școli profesionale. Este o nouă măsură luată, diferită de cea care s-a aplicat în anii trecuți. Până anul acesta, elevii care luau sub nota 5.00 aveau posibilitatea să aleagă un liceu pe care să îl urmeze. Însă, recent, autoritățile au stabilit noi reguli, iar această alegere nu mai poate fi îndeplinită de elev.

Update ora 08:30 Elevii se pregătesc să afle astăzi rezultatele inițiale la Evaluarea Națională. Acestea vor urma să apară până în orele 14:00. De altfel, în condițiile în care elevii nu sunt mulțumiți de notele pe care le primesc la examen, au posibilitatea de a depune contestații azi, 28 iunie (16:00 – 19:00), și mâine, 29 iunie 2023 (08:00 – 12:00). Mai jos regăsiți modelul de cerere pentru contestație.

Modelul de cerere pentru contestație, la Evaluarea Națională / sursă: edupedu.ro

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 de dinainte de contestații se afișează pe data de 28 iunie, atât la avizierele centrelor de examinare, cât și pe site-ul EDU.RO.

Cum afli ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2023, în funcție de județ și de codul candidatului

Pentru a putea afla ce notă ai obținut la Evaluarea Națională 2023, trebuie să intri pe site-ul EDU.RO și să-ți selectezi județul de proveniență. Ulterior, trebuie să introduci codul unic pe care l-ai primit de la școală, denumirea școlii gimnaziale pe care ai absolvit-o, numele și prenumele și CNP-ul.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 / Sursă foto: EDU.RO
Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 / Sursă foto: EDU.RO

Contestații pentru rezultatele la Evaluarea Națională 2023

Pe data de 28 iunie 2023, Ministerul Educației transmite care sunt rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Potrivit calendarului stabilit de către autorități, cei care nu sunt mulțumiți de notă pot depune contestație pe data de 28 iunie, între orele 16:00 și 19:00 și pe data de 29 iunie, între orele 08:00 și 12:00.

În procesul de rezolvarea a contestațiilor de către doi profesori, dacă diferența dintre notele acordate de către cadrele didactice este mai mică  sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică, cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

În situația  în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 note. După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală si este înregistrată în catalogul evaluării naționale, potrivit ordinului de ministru.

Soluționarea contestațiilor se va efectua în perioada 29 iunie – 4 iulie 2023. Pe data de 4 iulie, vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor.

(CITEȘTE ȘI: Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii clasei a VIII-a la proba de limba română)

Cum se calculează media de admitere la liceu

Potrivit unui ordin emis de către Ministerul Educației, calculul mediei de admitere pentru învățământul liceal, respectiv pentru anul școlar 2023-2024 se calculează astfel: nota din Evaluarea Națională 2023 de la matematică este adunată cu nota de la limba și literatura română. Cele două sunt împărțite la 2. Aceea este nota de admitere la liceu, cu două zecimale, fără rotunjire.

În cazul învățământului liceal vocațional, procedura este împărțită în 3 cazuri:

1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:
(3 APT + MA)/4 = MFA,
unde: APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.
2. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:
(APT + MA)/2 = MFA,
unde: APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.
3. Pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel:
0,2 MA + 0,8 NP = MFA,
unde: NP = nota la proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și
Matematică;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

(CITEȘTE ȘI: Topul celor mai bune licee din București. Unde se înghesuie părinții să-și înscrie copiii după Evaluarea Națională)

Calendar admitere liceu 2023

Redăm calendarul oficial al admiterii la liceu 2023. Lista completă a pașilor de urmat după Evaluarea Națională 2023, transmisă de către Ministerul Educației:

6-7 și 10-17 iulie 2023:

  • Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a.
  • Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere.
  • Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată;

17 iulie 2023:

  • Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată;
  • Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată;

18 iulie 2023:

  • Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională;
  • Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată;

19 iulie 2023:

Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București;

20 – 25 iulie 2023:

Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

25 iulie 2023:

Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere;

26-28 iulie 2023:

Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

(CITEȘTE ȘI: Cele mai bune perle de la Evaluarea Națională 2023. Cum a ajuns tatuajul o figură de stil)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă citeste mai mult
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz contrar, veți avea nevoie de serviciul de urgență”
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit ce să nu faci după masa de Paște: “În caz...
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot restul anului
Lucrul pe care trebuie să-l faci în dimineața de Paște. Îți aduce prosperitate pentru tot...
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
Prima ţară din Vest care anunţă sus şi tare că nu-şi trimite armata în Ucraina
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Dispută Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „E de datoria noastră să spunem oamenilor adevărul nepopular?”
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să alerg un miel”
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: ”O să mă duc pe câmp să...
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală din București
Slujba de Înviere 2024 live online și la TV. Vezi ceremonia de la Catedrala Patriarhală...
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până la final de lună
Vremea se schimbă, iar fenomene meteo extreme sunt așteptate. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza până...