Rezultatul anchetei în cazul morții lui Ilie Balaci: ”A fost efectuată chiar o resuscitare prelungită!”

Publicat: 24/10/2018 | 16:22
Rezultatul anchetei în cazul morții lui Ilie Balaci: ”A fost efectuată chiar o resuscitare prelungită!”

Ministerul Sănătății a dat un comunicat privind rezultatele anchetei privind moartea lui Ilie Balaci, jucătorul de legendă al ”Științei Maxima” și unul dintre cei mai spectaculoși fotbaliști români. Astfel, din comunicat reiese că au fost îndeplinite absolut toate intervențiile medicale pentru ca lui Ilie Balaci, 62 de ani, să-i fie salvată viața. Din păcate, ”Minunea Blondă” s-a dus în Ceruri.

”Rezultatele preliminare ale controalelor  efectuate la Serviciul de Ambulanță Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervențiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci. Ambulanțele au fost dotate corespunzator iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind  efectuată chiar o resuscitare prelungită”, este comunicatul Ministerului Sănătății, apărut pe site-ul instituției. (CITEȘTE ȘI: PRIMELE DECLARAȚII ALE MEDICULUI CARE I-A ACORDAT PRIMUL AJUTOR LUI ILIE BALACI: “ECHIPAJUL CARE S-A DEPLASAT… “)

Ilie Balaci a decedat în dimineața zilei de duminică, 21 octombrie, în casa mamei sale. De fapt, femeia a sunat la Urgențe, pentru ajutor. Ilie Balaci a fost înmormântat cu onoruri militare, marți. Trupul său a fost depus și pe stadionul Ion Oblemenco, unde fanii lui, dar și foști colegi de generație și fotbaliști încă în activitate, și-au luat rămas bun de la el.

Ilie Balaci și-a prevestit moartea: „A văzut pozele la sediul lui Mititelu!”

Sorin Cârțu, fotbalist și antrenor de legendă al Universității Craiova, a povestit, cu lux de amănunte, ce a spus Ilie Balaci în momentul în care a văzut fotografia în care apare alături de foștii săi colegi de la “Craiova Maxima”. În glumă, cel supranumit “Minunea Blondă” a întrebat în jur ce caută într-o imagine alături de persoane care au decedat. (CITEȘTE ȘI: LORENA, FIICA LUI ILIE BALACI, A ANUNȚAT CĂ FAMILIA NU ARE SUSPICIUNI ASUPRA MORȚII FOTBALISTULUI DUPĂ CE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A SPUS CĂ VA FACE ANCHETĂ)

“A avut, într-adevăr, o discuție, dar nu într-un mod din ăsta… Așa, în glumă… A văzut pozele la sediul lui Mititelu. Acolo sunt poze cu fotbaliștii reprezentativi ai Universității Craiova și era pus, parcă, între Costică Ștefănescu și Vasile Frânculescu, fostul medic. Și aici a intervenit el, în formă de glumă, fără scandal… «Ce ați făcut? M-ați pus aici, mă, lângă ăștia care au murit?!» Poza a văzut-o la sediul echipei pe care Mititelu o are acum în Liga 3”, a spus Sorin Cîrțu pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

La doar câteva zile distanță, Ilie Balaci avea să moară, în urma  unui infarct miocardic acut, însoțit de insuficiență cardio-respiratorie.