Roger Waters, co-fondator Pink Floyd, a fost pus pe lista dușmanilor Ucrainei

Publicat: 29/08/2018 | 17:11
Roger Waters, co-fondator Pink Floyd, a fost pus pe lista dușmanilor Ucrainei

Aflat într-un turneu în Ucraina, Roger Waters, co-fondator al trupei Pink Floyd, se află în mijlocul unui scandal de proporții. El a stârnit numeroase controverse afirmând că este de acord cu anexarea Crimeei de către Rusia. Citat de billboard.com, celebrul muzician a declarat pentru ziarul rusesc Izvestia că există documente și înțelegeri care justifică pretențiile Rusiei față de Sevastopol, port militar de importanță majoră în Crimeea.

Waters a mai spus că întreg scenariul anti-Rusia a fost orchestrat de la Washington, iar evenimentul determinant pentru anexarea Crimeei ar fi fost schimbarea președintelui Ucrainei, Victor Ianukovici, un simpatizant declarat al Rusiei.

Ca reacție la declarațiile lui Waters, organizaţia nonguvernamentală din Ucraina Mirotvorets (Peacemaker) l-a inclus pe Waters pe lista neoficială a duşmanilor ţării. El este acuzat de propagandă antiucraineană, atentat la integritatea teritorială şi încercarea de a justifica anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Anexarea Crimeei de către Rusia (2014), a fost sprijinită public, printre alți artiști, de către Gerard Depardieu și regizorul Emir Kusturica. Aceștia au fost și ei incluși – de aceeași organizație – pe lista neoficială a dușmanilor Ucrainei.

După despărțirea de Pink Floyd din 1985, Waters a început o carieră solo de succes. A lansat trei albume de studio și a înrregistrat o coloană sonoră pentru un film. Concertul său The Wall Concert in Berlin din 1990 este considerat unul dintre cele mai impresionante susținute vreodată.

Cristian Lisandru

Citește și...