Româncă de 19 ani, scoasă cu forţa ”la produs” în Londra. I-a scris mamei şi Poliţia a localizat-o!

Publicat: 28/12/2017 | 12:30
Româncă de 19 ani, scoasă cu forţa ”la produs” în Londra. I-a scris mamei şi Poliţia a localizat-o!

Doi bărbaţi din Marea Britanie au fost condamnaţi închisoare pentru proxenetism, după ce o adolescentă româncă în vârstă de 19 ani a reuşit să îi trimită mai multe mesaje disperate mamei sale, aflată în România.

Tânăra şi-a alertat mama, spunându-i că este obligată să se prostitueze şi rugând-o să anunţe poliţia. Daniel Purea, de 33 de ani, şi Stephen Balog, în vârstă de 22 de ani, locuiau în Kensington, Londra, şi au fost condamnaţi la opt, respectiv patru ani de închisoare cu executare. Purea a fost găsit vinovat şi de trafic de persoane şi exploatare sexuală, aşa că pedeapsa lui s-a dublat, arată DIGI24.

Românca în vârstă de 19 ani a fost salvată în urma intervenţiei poliţiştilor, care au reuşit să găsească rapid locul în care tânăra era ţinută cu forţa. Ea venise în Marea Britanie prin intermediul lui Purea, care îi promisese o slujbă cinstită. El i-a plătit biletul de avion, apoi i-a cerut fetei 2.000 de lire sterline. Când aceasta nu a putut să îi dea banii, el a aranjat o şedinţă foto şi a urcat fotografiile tinerei pe mai multe site-uri de escorte.

Fata era obligată să stea trează toată noaptea, în caz că este solicitată de vreun client, iar toţi banii ajungeau la Purea, care o obliga să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi.

Această femeie vulnerabilă a fost victima traficanţilor de persoane. Aceşti bărbaţi o controlau şi o exploatau. Nu i se dădea voie să doarmă noaptea, în caz că suna un client, şi era forţată să predea toţi banii agresorilor săi”, a declarat detectivul Brian Hobbs, de la Unitatea pentru Sclavie Moderna şi Răpiri a Poliţiei Metropolitane.

Citește și...