Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Valencia. Ce s-a întâmplat cu avionul Wizz Air care ar fi trebuit să-i aducă în București

Publicat: 19/02/2020 | 13:22

Zeci de români care ar fi trebuit să ajungă de mai bine de o zi în țară au trăit o experiență neplăcut. Ei au rămas blocaţi  pe aeroportul din Valencia, după ce reprezentanții de la Wizz Air au anunțat anularea zborului. Câțiva dintre călători au dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, cu avionul care ar fi trebuit deja să-i aducă în București.

Citește și: Un medic reputat a fost găsit mort în casă în Brașov. Polițiștii au descris scenele petrecute după ce au intrat în casă

Români, blocaţi mai bine de o zi pe aeroportul din Valencia

Aeronava era programată să ajungă încă de ieri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Otopeni. Din nefericire, înainte să decoleze de pe pista aeroportului din Valencia a fost identificată o defecțiune. Oficialii companiei aeriene Wizz Air i-au anunțat pe călători că zborul a fost amânat, iar aceștia au rămas în aeroport. Robert Staicu, unul dintre pasageri, a povestit că 200 de oameni ar fi trebuit să plece de ieri din Valencia.

“Zborul era programat marţi, la ora 10, ora locală. Am fost amânaţi din două în două ore, spunându-ni-se că se va remedia defecţiunea. Este vorba despre o cursă Wizz Air, care trebuia să facă legătura Valencia – Bucureşti”, a declarat Robert Staicu pentru digi24.ro.

Bărbatul a adăugat că după procedura de îmbarcare, oamenii au fost întorşi şi anunţaţi de personal că e o defecţiune la unul din motoare şi că urmează să fie remediată în cel mai scurt timp.

“Wizz Air a pus la dispoziţie pasagerilor un autobuz şi camere pentru cei care au au avut posibilitatea să locuiască în Valencia. Compania a oferit o cină şi bonuri de 4 euro. O doamnă suferind de diabet a suferit o criză şi a fost necesară intervenţia ambulanţei locale”, a mai povestit bărbatul.

El a spus că pasagerii au fost anunţaţi că, în jurul orei 14 va fi adusă o piesă pentru repararea aeronavei, dar că nimeni nu mai are curaj să urce în avion. “Mulţi pasageri au renunţat la zbor”, a mai spus Robert Staicu.