Acasă » Știri » Au scris istorie! ”Tricolorii” lui Edi Iordănescu s-au calificat la EURO 2024 fără înfrângere!

Au scris istorie! ”Tricolorii” lui Edi Iordănescu s-au calificat la EURO 2024 fără înfrângere!

De: Răzvan Scarlat 21/11/2023 | 23:35

România și Elveția s-au întâlnit, marți seară, 21 noiembrie, în preliminariile EURO 2024, etapa a 10-a, pe Arena Națională. Ambele reprezentative sunt calificate la turneul final din Germania, miza fiind locul 1 în Grupa I. „Tricolorii” s-au calificat fără înfrângere, scorul final 1-0! România va fi în urna a doua, la EURO 2024!

România a obținut calificarea la EURO 2024, pe locul 1 în Grupa 1! „Tricolorii” se află în a doua urnă, la EURO 2024, alături de Turcia, Ungaria, Danemarca, Austria și Albania.

Urna valorică 1:

  • Germania
  • Portugalia
  • Franța
  • Spania
  • Belgia
  • Anglia

Urna valorică 2:

  • Ungaria
  • Turcia
  • Danemarca
  • Albania
  • România
  • Austria

Urna valorică 3:

  • Olanda
  • Scoția
  • Slovenia
  • Slovacia
  • Cehia
  • Croația

Urna valorică 4:

  • Italia
  • Serbia
  • Elveția
  • Câștigătoare play-off 1
  • Câștigătoare play-off 2
  • Câștigătoare play-off 3

La finalul partidei, Edi Iordănescu și-a exprimat bucuria și mândria pe care le simte, după calificarea fără înfrângere.

„Sentimente fantastice! O bucurie fără margini și mândrie că antrenez fotbaliști cu caracter deosebit. (n.r. despre numărul mare de suporteri care au susținut România pe Arena Națională) A fost lucrul care ne-a motivat cel mai tare. Generația asta e una deosebită care continuă să crească. În toată ecuația, eu am avut un singur merit: că am crezut în ei. (n.r. mesaj pentru români) Să fie mândri de acești băieți!”, a spus Edi Iordănescu, la Antena 1.

România – Elveția s-a încheiat: scor final 1-0!

Min. 90+7 Partida România – Elveția se încheie pe Arena Națională. Arbitrul a fluierat finalul, după ultima fază. „Tricolorii” termină pe primul loc în Grupă! Scor final 1-0!

Min. 90+2 Se încing spiritele pe Arena Națională. Akanji îl lovește pe Ianis Hagi pe teren. Elvețienii sunt fluierați de suporteri.

Min. 83 Ies Alibec și Stanciu, intră Olaru și Pușcaș pe teren.

Min. 82  Ocazie pentru Elveția, dar Moldovan respinge balonul!

Min. 72 Iese Florinel Coman, intră Denis Drăguș pe teren.

Min. 69 Ocazie pentru Elveția!

Min. 65 Ies Cicâldău și Moruțan, intră Răzvan Marin și Ianis Hagi pe teren.

Min 61. Parada spectaculoasă a lui Horațiu Moldovan! Deși Elveția a avut șansa egalării, portarul a respins balonul.

Min 58 Ocazie pentru România!

Min. 50 GOOOOL ROMÂNIA! Alibec înscrie la poarta elvețienilor! 1-0 pentru România!

Min. 48 Moruțan primește „galben”.

Min. 46 A început repriza secundă.

Prima repriză a ajuns la final, scor 0-0

Pe Arena Națională sunt 50.224 de spectatori!

Min. 45 Final de primă repriză! (0-0)

Min. 40 Ocazie pentru România!

Min. 34 Ocazie pentru România! Stanciu trage pe lângă poartă.

Min. 26 Ocazie pentru Elveția! Ndoye centrează la poarta goală, Vargas şi Rodriguez nu ajung la balon.

Min. 23 Lovitură liberă pentru elvețieni.

Min. 20 Horațiu Moldovan respinge excelent balonul șutat de Okafor, în corner.

Min. 17 Ocazie pentru România!

Min. 7 Cicâldău iese din teren, fiind însoțit de medici.

Min. 2 Marius Maris primește „galben” pentru o intrare din spate.

Min. 1  (21:47) – A început partida România – Elveția. Elvețienii au avut lovitura de start.

Update ora 21:43 | Cântăreața Andra Măruță cântă Imnul României pe Arena Națională.

Update | Cu 4 ore înainte de începerea partidei România – Elveția, de pe Arena Națională, suporterii au pregătit o coregrafie. „Astăzi vrem victorie!” este mesajul care apare în peluza destinată suporterilor români.

Mesajul suporterilor români, înainte de meciul România-Elveția

Update | Meciul Elveția U21 – România U21 a ajuns la final – scor 2-2. Tinerii „tricolori” s-au clasat pe locul 2. 

Clasament Grupa E:

  • Elveția U21 – 11 puncte;
  • România U21 – 10 puncte;
  • Albania U21 – 9 puncte;
  • Finlanda U21 – 6 puncte;
  • Montenegro U21 – 3 puncte;
  • Armenia U21 – 1 punct.

Update 20:35 | Echipele de START pentru România – Elveția

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 10. Stanciu-cpt., 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman, 21. Moruțan
Rezerve: 1. Niță, 16. Radu – 4. Racovițan, 5. Screciu, 9. Pușcaș, 13. Artean, 14. Hagi, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Olaru, 22. Mogoș, 23. Fl. Tănase
Selecționer: Edward Iordănescu

ELVEȚIA: 12. Mvogo – 4. Elvedi, 5. Akanji, 9. Okafor, 10. Xhaka-cpt., 13. Rodriguez, 15. Garcia, 17. Vargas, 19. Ndoye, 20. Aebischer, 23. Shaqiri
Rezerve: 1. Sommer, 21. Racioppi – 2. Ugrinic, 3. Benito, 6. Zakaria, 7. Amdouni, 8. Freuler, 11. Steffen, 14. Zeqiri, 16. Comert, 18. Zesiger, 22. Schar
Selecționer: Murat Yakin

„Tricolorii” U21 conduc la pauză: 1-2 în meciul Elveția-România, în preliminariile EURO 2025

Update 20:30 | De altfel, în seara aceasta joacă și Elveția – România, în preliminariile EURO 2025. „Tricolorii” au un avantaj clar, după prima repriză fiind 1-2. Până acum, marcatorii celor două goluri sunt Rareș Ilie (minutul 11) și Constantin Grameni (minutul 32). În cazul elvețienilor, Alvyn Sanches a marcat în minutul 23.

Până în prezent, în Grupa I, România a înregistrat cinci victorii și patru remize în nouă meciuri, pentru a aduna 19 puncte. „Tricolorii” sunt lideri, cu două puncte mai mult față de locul 2, Elveția și cu șapte înaintea Israelului, locul 3. Selecționata lui Edward Iordănescu și-a asigurat, deja, biletele pentru turneul final din Germania, iar o remiză, marți, ar fi suficientă pentru a-și adjudeca prima poziție în clasament și, automat, prezența în urna a doua la tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024.

(NU RATA: LA NICI 24 DE ORE DUPĂ CALIFICARE, S-AU ANTRENAT FĂRĂ PRESĂ… DOAR CU PAPARAZZII CANCAN. IMAGINILE INTERZISE DIN CANTONAMENTUL ROMÂNIEI! BOSSUL FRF VEGHEAZĂ TOTUL, ÎN TIMP CE EDI…)

„Tricolorii” intră în meci după victorii consecutive cu Andorra (4-0) și Israel (2-1). În tur, în Elveția, cele două selecționate au remizat, 2-2. România nu s-a calificat la Euro 2020 în ciuda faptului că a fost una dintre națiunele gazdă, dar a fost prezentă la turneul final din 2016, nereușind să treacă de faza grupelor.

Ianis Hagi a înscris un gol în meciul Israel – România / Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Elveția, o victorie în ultimele cinci meciuri din grupă

De partea cealaltă, Elveția va intra în acest meci în urma unui egal cu Kosovo (1-1), al treilea consecutiv în Grupa I. Selecționata lui Murat Yakin a câștigat patru și a remizat cinci din cele nouă meciuri din Grupa I. În prezent, ocupă locul 2, cu 17 puncte. La rândul ei, Elveția țintește locul 1, dar îngrijorător pentru ea este faptul că a câștigat doar unul dintre ultimele cinci meciuri în Grupa I.

La Euro 2016, Elveția a ajuns până în optimile de finală, iar la turneul final din 2020 s-a oprit în sferturi. Elveția a fost, de asemenea, prezentă la Cupa Mondială din Qatar, când a ajuns până în optimile de finală.

(NU RATA: AVEM LISTA COMPLETĂ A PRIMELOR ÎNCASATE DE „TRICOLORI” DUPĂ CALIFICAREA LA EURO 2024. STANCIU, BURCĂ ȘI DRĂGUȘIN, CÂTE UN SFERT DE MILION DE EURO. IANIS HAGI., PRINTRE CODAȘI!)

Avem bilanț pozitiv!

Va fi cea de-a 15-a partidă dintre România și Elveția. „Tricolorii” au cinci victorii, alte cinci partide s-au încheiat la egalitate, în timp ce celelalte patru dispute au fost adjudecate de selecționata din Țara Cantoanelor.

România a obținut ultima victorie cu Elveția pe 30 mai 2012, la Luzern, scor 1-0, grație golului marcat de Gicu Grozav.

(CITEȘTE ȘI: CINE L-A REVITALIZAT PE GEORGE PUȘCAȘ. IUBITA-VEDETĂ A FOST SURPRINSĂ ÎN IPOSTAZE TANDRE CU ATACANTUL PREFERAT AL LUI EDI IORDĂNESCU)

Echipele probabile în România – Elveția

România (4-3-3): H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman

Rezerve: Niță, I. Radu – Screciu, G. Pușcaș, Cicâldău, Drăguș, D. Olaru, I. Hagi, Mogoș, Racovițan, Artean, Florin Tănase

Selecționer: Edward Iordănescu

(CITEȘTE ȘI: NIMIC NU E ÎNTÂMPLĂTOR! DE LA ICONIȚA LUI ”TATA PUIU” LA BISERICA DE LÂNGĂ… CAZARMA MICULUI GENERAL IORDĂNESCU!)

Elveția (4-3-3): Sommer – Comert, Akanji, Elvedi, Garcia – Zakaria, Xhaka, Freuler – Steffen, Okafor, Vargas

Rezerve: Racioppi, Mvogo, Benito, Schar, Zeqiri, Zesiger, Aebischer, Amdouni, Shaqiri, Ndoye, Ugrinic

Selecționer: Murat Yakin

Stadion: Arena Națională

Arbitru: Davide Massa, A1: Filippo Meli, A2: Stefano Alassio

Arbitru de rezervă: Matteo Marcenaro, VAR: Massimiliano Irrati, AVAR: Valerio Marini

România e lider în Grupa I, înaintea partidei cu Elveția

Ce a declarat Edward Iordănescu înainte de România – Elveția

Edward Iordănescu așteaptă încă un rezultat pozitiv al „tricolorilor” cu Elveția, mai ales că România va juca pe Arena Națională, susținută de zeci de mii de oameni. Inclusiv Premierul Marcel Ciolacu și-a arătat, luni, recunoștința față de performanța obținută de Nicolae Stanciu și compania.

Ne așteaptă acum un joc cu importanță mare, care ne obligă. Elveția va veni foarte motivată și rănită. Elveția, spre deosebire de noi, nu a trăit momente de euforie pentru că e sub obiectivul impus. Trebuie să facem cinste celor care vor veni la stadion.

Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje.

Acest grup a crescut în fiecare zi. Jucătorii au venit de fiecare dată mai motivați. Calificarea s-a obținut matematic cu Israel, dar a fost un proces în spate, cu sudoare, încredere și valori.

Riscul mare e să ne mulțumim cu ce am realizat. E normal să fim mulțumiți și să ne entuziasmăm. Ăsta e riscul major. Dar mă bucur ce au transmis băieții. Trebuie acum să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Cu Elveția va fi confruntare pe viață și pe moarte. Și să nu fi foarte triști dacă nu vom reuși”, a declarat Edi Iordănescu.

(NU RATA: FRAȚII LUI EDI IORDĂNESCU NU S-AU MAI PUTUT CONTROLA LA MECIUL CU ISRAELUL! IMAGINI FĂRĂ PRECEDENT, ANDREI A PLÂNS ÎN GENUNCHI TIMP DE 10 MINUTE, IAR ALEX A URLAT „NEBUNEȘTE”)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru 2024
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația acestui gest
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația...