România învinsă la limită de Rusia în „Fed Cup!”

Autor: Cristian P
Publicat: 08/02/2020 | 21:58
România învinsă la limită de Rusia în „Fed Cup!”

România a cedat la limită, scor 3-2, duelul cu Rusia din play-off-ul Grupei Mondiale a „Fed Cup” care a avut loc la Cluj-Napoca în Sala Polivalentă, ratând astfel calificarea la turneul final.

În meciul decisiv de dublu, tandemul format din Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse a cedat în faţa perechii Ana Blinkova/Ana Kalinskaia în două seturi, 6-3, 6-2, rusoaicele obținând astfel punctul decisiv care le-a adus calificarea în fazele superioare ale „Fed Cup”.

Jucătoarele noastre au avut un start foarte bun şi au condus cu 2-0 în primul set, dar rusoaicele au preluat controlul partidei şi au câştigat cinci game-uri la rând, adjudecându-şi în cele din urmă setul cu 6-3. Rusoaicele Ana Blinkova şi Ana Kalinskaia, au controlat ostilităţile şi în setul secund, încheiat în favoarea lor cu 6-2. Lipsită de suportul celor mai valoroase jucătoare în frunte cu Simona Halep, echipa României a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. Anterior, decisivului, în al patrulea meci de simplu, Jaqueline Cristian (197 WTA), la debutul său în echipa de Fed Cup a României, a învins-o pe Veronika Kudermetova (38 WTA) cu 7-5, 6-3.

Aceste rezultate au venit după ce în primul meci de sâmbătă, rusoaica Ekaterina Alexandrova, clasată pe locul 28 WTA a învins-o pe Ana Bogdan, clasată pe locul 90 WTA cu 7-5, 3-6, 7-5.

La debutul în acest duel din „Fed Cup”, Ana Bogdan a învins-o pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7 , 6-1, iar Elena Gabriela Ruse, numărul 166 WTA a cedat clar cu scorul de 6-1, 6-4 în fața sportivei Ekaterina Alexandrova. Pentru duelul cu Rusia, din echipa României nu au făcut parte cele mai valoroae jucătoare ale României Ie amintim aici pe Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și...