România, prezentă cu 28 de sportivi la Jocurile Olimpice de la PyeongChang!

Publicat: 05/02/2018 | 09:00
România, prezentă cu 28 de sportivi la Jocurile Olimpice de la PyeongChang!

România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (9-25 februarie) cu un lot de 28 de sportivi, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), după ce echipajul feminin de bob-2 a obţinut biletele pentru competiţia polisportivă din Coreea de Sud, în urma finalizării procesului de calificare şi de realocare a locurilor cotă.În urma propunerii Federaţiei Române de Bob şi Sanie (FRBS), în echipa Olimpică a României pentru PyeongChang au fost introduse Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu, COSR acceptând şi ca Beatrice Puiu să facă deplasarea ca rezervă a lotului feminin de bob, în locul lui Paul Septimiu Muntean, rezerva lotului masculin de bob.

În echipa Olimpică a fost introdus şi antrenorul Paul Neagu.

Biatlonistul Marius Petru Ungureanu va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere. În 2015, la Campionatele Mondiale de la Cheile Grădiştei, Marius Petru Ungureanu a cucerit medalia de aur la biatlon role în proba de urmărire, în concursul rezervat juniorilor, şi medalia de argint la sprint. „Mă bucur pentru votul unanim pe care Petru Ungureanu l-a primit pentru a fi purtătorul de drapel al delegaţiei României. S-a optat pentru un sportiv tânăr pentru a transmite un mesaj de încurajare tinerilor participanţi. Este o frumoasă predare de ştafetă, de la o sportivă atât de titrată cum e Éva Tofalvi, aflată la a şasea participare şi purtător de drapel la trei ediţii, la un tânăr debutant. Îl felicit şi mă bucur pentru el”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Celor 28 de sportivi li se adaugă, în echipa olimpică, 27 de tehnicieni şi oficiali. Şeful de misiune al României la Jocurile Olimpice PyeongChang 2018 este Alexandru Epuran, directorul departamentului Sport din cadrul COSR, iar adjunctul şefului de misiune este Florin Mişca, secretarul general adjunct al COSR.

                      

Cristi P.              

Citește și...