România a ratat calificarea la Mondialul de fotbal feminin din Franța!

Autor: Cristian P
Publicat: 13/06/2018 | 09:00

Reprezentativa de fotbal feminin a României, a terminat nedecis, 1-1, partida cu Portugalia, meci care a avut loc în cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial.

În minutul 34, România a reușit deschiderea scorului printr-un eurogol marcat de Isabelle Mihail.

Bucuria a durat doar cinci minute. Andreia Norton a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, goalkeeperul României a gafat, iar Portugalia a egalat.

Portugalia a avut șansa de a marca golul doi în minutul 77 dar mingea șutată de la 25 de metri de Andreia Norton a lovit bara porții apărate de Părăluță.

În minutul 90 Herczeg putea aduce victoria României. A șutat de la aproape 30 de metri dar Ines Pereira respinge de sub bară după care Isabelle Mihail șutează la colțul lung dar mingea trece puțin pe lângă bară.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar naționala României rămâne pe locul 4 în grupă cu 5 puncte. Pe primul loc este Italia cu 21 puncte, pe doi este Belgia cu 13 puncte, pe trei este Portugalia cu 5 puncte iar pe ultimul loc în grupă este Moldova cu doar un punct.

În urma remizei de la Botoșani, atât România cât și Portugalia au pirdut orice șansă de a mai spera la prezența la Mondialul din Franța de anul viitor, Italia fiind în proporție de 99% calificată direct.

În meciul cu Portugalia, botoșăneanca Andreea Corduneanu și-a făcut retragerea din fotbal. Deși are doar 22 de ani, ea a fost nevoită să-și încheie cariera din cauza unor probleme medicale. Andreea Corduneanu a fost premiată de Mihai Stoichiță și Ciprian Paraschiv, reprezentanții FRF.

 

 

Citește și...