Românii cu rate au de suferit! Indicele ROBOR a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 săptămâni

Autor: C. C.
Publicat: 03/12/2019 | 13:42

Vești proaste pentru români. Indicele ROBOR, pe baza căruia sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, ajunge la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci săptămâni, crescând până la 3,04%. (CITEȘTE ȘI: ULTIMA IUBITĂ A LUI CORNEL GALEȘ A FĂCUT CHETĂ PRINTRE PRIETENI PENTRU ÎNMORMÂNTARE!)

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns în ziua de luni la 3,03%, iar marți a urcat la 3.04%, conform News.ro. Spre deosebire de ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,12%. (VEZI ȘI: INDICELE ROBOR LA 3 LUNI A STAGNAT)

Ce este ROBOR

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, iar indicele ROBOR  influențează modul în care  sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

În primăvară a fost publicat de către BNR, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor. Acesta va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019

Citește și...