Românul care a construit primul metru de autostradă din Moldova s-a apucat și de kickboxing. “Fă o gală la Suceava și provoacă-l pe Mircea Badea!

Publicat: 31/05/2020 | 16:09

Ștefan Mandachi a devenit cu adevărat cunoscut în urmă cu un an, când a construit, din banii lui, un metru de autostradă în Suceava. Apoi, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, a inițiat o campanie de strângere de bani, pentru a fi donați Crucii Roșii. Și-a propus să adune trei milioane de euro. Astea se știu, dar… Cealaltă față a afaceristului Ștefan Mandachi? Practică un sport dur, în care încasezi și nu e deloc o joacă. O face de ceva ani, pentru că în imaginile pe care CANCAN.RO vi le prezintă, în premieră, afaceristul se comportă ca un veritabil campion.

(CITEȘTE ȘI: ANTREPRENORUL ŞTEFAN MANDACHI SE IMPLICĂ ÎN LUPTA ANTI CORONAVIRUS. CE OFERĂ OMUL DE AFACERI MOLDOVEAN)

Ce face Ștefan Mandachi atunci când își ia ”liber” de la serviciu? Se antrenează, risipește energie la greu, și asta pentru că a ales un sport de care mulți fug: kickboxing-ul! Din imaginile pe care CANCAN.RO vi le prezintă e lesne de înțeles că afaceristul a trudit, nu glumă, vreme de câțiva ani chiar, la sală. Într-un filmuleț scurt, dar sugestiv, Mandachi își lovește cu furie, dar și corect, antrenorul, care-i dă, în același timp, indicații. Iar rezultatul… O serie de aprecieri au curs de la fanii celui care a scos la licitație, în campania de strângere de fonduri, obiecte de preț ale Nadiei Comăneci, ale Simonei Halep sau ale ”Regelui” Gică Hagi.

Ștefan Mandachi, în sala de antrenament, cu antrenorul său, care-l corectează

”Ștefan Mandachi, fă o gală la Suceava și provoacă-l pe Mircea Badea”, a fost cea mai amuzantă reacție pe care filmulețul a primit-o. Unul dintre fanii lui, probabil neatras de kickboxing, îi cere afaceristului să lase luptele și să-l învețe și pe el secretul unui business.

Ștefan Mandachi, campanie pentru Crucea Roșie

Ștefan Mandachi, antreprenorul din Suceava, a inițiat campania de strângere de fonduri pentru Crucea Roșie, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus. Astfel, și-a pus la bătaie metrul de autostrada construit de el în Bucovina. A anunțat prețul unui centimetru de autostrada, 10 euro, apoi a demarat o campanie în forță pe paginile de socializare. „Știți câtă autostradă avem în Moldova? Un metru ori 30 lățimea… 300.000 de centimetri pătrați.

Dacă ne ajuți cu 10 euro, primești centimetrul tău de autostradă împreună cu certificatul de proprietar. Știu, pare bizar, dar eu donez singurul metru de autostradă pe care îl are Moldova către Crucea Roșie Suceava. Prin intermediul acestei asociații non-profit transformăm centimetri în bani pentru spitale”, spunea la începutul campaniei proprietarul lanțului de restaurante tip fast-food.

Ștefan Mandachi a construit, în urmă cu un an, un metru de autostradă la Suceava

Ștefan Mandachi a construit un metru de autostradă în Suceava

Ștefan Mandachi avea să uluiască în urmă cu mai bine de un an, când, supărat pe autorități pentru că în Moldova nu există marea infrastructură rutieră, a demarat el lucrările pentru primul metru de autostrada. Omul de afaceri l-a inaugurat pe 15 martie. Dar cât a durat totul și câți oameni au muncit pentru primul metro de autostrada din Moldova? O echipă de 17 muncitori a turnat totul în șapte ore, iar investiția lui Mandachi a fost de 4.500 de euro.

Inspirație pentru kickboxerii din Timișoara

În urmă cu un an, luptătorii de kickboxing din Timișoara au copiat modelul Ștefan Mandachi. Anume, și-au dat întâlnire la marginea orașului pentru a pregăti, simbolic, locul de unde va începe construcția unei autostrăzi Timișoara – Belgrad. „Începem! Mergem, încolo, spre soare… mergem, adunăm mizeria de pe jos…pregătim terenul pentru autostradă. Vrem autostrada Timişoara-Belgrad. Am ajuns să nu mai mergem la competiţii sportive în România fiindcă nu avem drumuri…”, a spus unul dintre luptători.

(NU RATA: ȘTEFAN MANDACHI INTERVINE ÎNTRE CONFLICTUL DINTRE SELLY ȘI CRISTIAN TUDOR POPESCU: “E GENIAL LA VÂRSTA LUI!”)

Alin Fălcușan, antrenor de knockdown, avea să continue: „Lipseşte o autostradă spre Belgrad, lipsesc multe drumuri, autostrăzi… care să ne lege. Atunci când imperiul roman a cucerit o ţară, primul lucru pe care l-a făcut au fost drumurile”. Iar multiplul campion de kickboxing Adrian Mitu a completat: „Nu e vorba numai de un metru, sunt mii de kilometri de care am avea nevoie. Să legăm cumva oraşele să putem să ne mişcăm mai repede. Cel puţin şi nouă în sport ne-ar fi util, să ne mişcăm mai repede!”

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...