Rusalii 2019. Pe ce data pică Rusaliile și câte zile libere vor avea românii

Publicat: 07/06/2019 | 08:29
Rusalii 2019. Pe ce data pică Rusaliile și câte zile libere vor avea românii

Românii se pregătesc de o nouă sărbătoare importantă, Rusaliile, pentru care se vor bucura și de zile libere! 

Duminica Rusaliilor se sărbătorește la 50 de zile după Duminica Paștelui și semnifică ziua în care Duhul Sfânt i-a înălțat pe Apostoli și le-a dăruit capacitatea de a-și răspândi învățăturile în toate limbile pământului.

Anul acesta vom sărbători Rusaliile pe data de 16 iunie. Astfel, românii vor avea liber pe 16 iunie, duminică, și pe 17 iunie, luni.  (Citește și O ALTĂ MINIVACANȚĂ PENTRU ROMÂNI! IATĂ ZILELE LIBERE LEGALE DIN ANUL 2019)

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti. Rusaliile vor fi sărbătorite de creştini ortodoxi duminică şi luni, pe 27 şi 28 mai. Sărbătoarea de Rusalii este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi reprezintă o sărbătoare extrem de importantă pentru toţi creştinii.

Duminica Rusaliilor, când este prăznuită Pogorârea Duhului Sfânt, se face prilej pentru aducerea aminte de „limbile ca de foc” care s-au pogorât peste Apostoli. Aceste „limbi” sunt închipuite astăzi de frunzele de nuc sau de tei, care sunt aduse de credincioşi la biserică, spre a fi sfinţite. După slujbă, frunzele se iau acasă şi se aşează la icoane şi la uşi.

În popor se crede că frunzele şi ramurile de tei feresc gospodăriile de fulgere, de grindină şi de duhurile cele rele. Această credinţă populară poate fi întemeiată pe sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt, dacă se are în vedere sfinţirea frunzelor cu aghiazmă, ele devenind astfel purtătoare de har. (Citește și CÂTE ZILE LIBERE VOR FI ÎN 2019? CALENDARUL SĂRBĂTORILOR LEGALE)

Iată și celelalte Zile libere legale în 2019

– 28 aprilie (duminică) – Paştele – duminică

– 29 aprilie (luni) — Paştele

– 1 mai — Ziua Muncii

– 1 iunie – Ziua Copilului – sâmbătă

– 16 iunie (duminică) — Rusalii – duminică

– 17 iunie (luni) — Rusalii

– 15 august — Adormirea Maicii Domnului

– 30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă

– 1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică

– 25 decembrie – Crăciunul

– 26 decembrie — Crăciunul

Citește și...