Rusia a produs primul lot din vaccinul anti-Covid! „Sputnik V” se va produce în 5 milioane de doze pe lună până în decembrie

Autor:
Publicat: 15/08/2020 | 16:48
Rusia a produs primul lot din vaccinul anti-Covid!  „Sputnik V” se va produce în 5 milioane de doze pe lună până în decembrie

Rusia continuă demersurile pentru vaccinul anti-COVID.  Se pare că a fost produs primul lot, iar mai multor oameni le-a fost administrată deja prima doză.

Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Sănătății, iar conform serviciul de presă al ministerului, vaccinul este produs la uzina farmaceutică Binnopharm din Zelenograd. Așadar, deși mai mult de jumătate din medicii ruși nu au încredere în vaccinul anti-Covid anunțat drept sigur de Vladimir Putin, producția deja a început. (CITEȘTE ȘI: IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA, ȘI-A EXPRIMAT INTERESUL PENTRU VACCINUL ÎMPOTRIVA COVID-19 PRODUS DE RUSIA)

Vaccinul Rusiei a fost botezat „Sputnik V”, în semn de omagiu față de primul satelit din lume lansat de URSS în 1957. Vaccinul a fost dezvoltat de centrul de cercetări şi epidemiologie Nikolai Gamaleia, care a spus anterior că Rusia va produce aproximativ 5 milioane de doze pe lună până în decembrie-ianuarie.

Se pare că vaccinul a început să fie deja administra membrilor elitei ruse, printre care se află și fiica președintelui Vladimir Putin.

Suspiciuni legate de noul vaccin

Asupra vaccinului pe care Rusia a început deja să îl producă planează multe suspiciuni. Potrivit CNN, aprobarea începerii producției a venit înainte de testele care în mod normal implică mii de participanți, cunoscută ca teste Faza III. Asemenea teste sunt considerate esențiale înainte de aprobarea vaccinului.

Mai mult, experții nu privesc cu ochi buni lansarea vaccinului „Sputnik V”, mai ales pentru că se tem că un eșec al acestui vaccin prematur va genera o neîncredere a populației în acest timp de tratament. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS, DESPRE VACCINUL ANTI-COVID DEZVOLTAT ÎN RUSIA! „NU EXISTĂ NICIO VALIDARE EXTERNĂ PENTRU ACEL VACCIN” )

În prezent, Rusia a raportat 5.061 de cazuri noi de COVID-19, sâmbătă, 15 august, urcând bilanţul total de infectări la un număr 917.884. Potrivit Centrului de răspuns la criza de coronavirus din Rusia, numărul deceselor asociate COVID-19 în această ţară a ajuns la 15.617, iar în ultimele 24 de ore, 119 oameni şi-au pierdut viaţa.